Kijktips voor de maand juli

Er is zó veel te zien op de 60 zenders die we standaard aanbieden! Daarom helpen we je graag een handje. Iedere maand zetten wij de beste kijktips voor je op een rijtje in de categorieën: Films, Series, SportInformatief en Amusement. Ook kiezen we een Zender van de maand uit met programma's die je niet wilt missen!

Films

Festen – Explosieve verjaardagsspeech

De Deense regisseur Lars von Trier en Thomas Vinterberg introduceerden met Dogma 1995 een nieuwe ongepolijste manier van filmen, gericht op goede verhalen en top acteerwerk en niet zozeer op special effects. Vinterbergs Festen speelt op de 60ste verjaardag van pater familias Helge Klingenfeldt. Voor de glazen kunnen klinken, beschuldigt zoon Christian zijn vader van incest.

Canvas – kanaal 22
vrijdag 9 juli – 21:35 uur

Boekverfilming

De belofte van Pisa – Naar de bestseller

Sam – Samir – kan geweldig trompet spelen en wordt toegelaten op het chique Muzieklyceum. Zijn trotse broer Sol laat Sam beloven dat hij zijn school afmaakt. Zelf draait hij de bak in voor roofovervallen. Iedere dag pendelt Sam tussen zijn slecht geïntegreerde familie in Amsterdam-Noord en zijn lelieblanke school in Oud-Zuid. Daar is hij, buiten de schoonmaker, de enige van Marokkaanse afkomst.

NPO 3 – kanaal 3
zondag 18 juli – 20:20 uur

Manchester by The Sea – Familiedrama met Casey Affleck

Als zijn broer plotseling overlijdt, wordt Lee Chandler (Casey Affleck) voogd van zijn neefje Patrick. Lee ziet als een berg op tegen die verantwoordelijkheid en de reden daarvan ligt in een tragisch verleden waar niet tegen op te drinken valt. Ooit had Lee namelijk zelf een gezin, een vrouw en drie kinderen.

SBS 9 – kanaal 12
dinsdag 27 juli – 20:30 uur

Gezocht

Film 1 – Penoza: The Final Chapter – Ondergedoken

Monic Hendrickx schittert nog één keer als Carmen van Walraven die door roeien en ruiten gaat om haar gezin te beschermen in de keiharde drugswereld. De doodgewaande Carmen is ondergedoken in Canada. Zelfs haar kinderen weten van niets, tot de plaatselijke politie ontdekt dat ze op de opsporingslijsten staat en ze op het vliegtuig naar Nederland gezet wordt.

Film 1 Première 9 – kanaal 350
dinsdag 27 juli – 20:30 uur

*Deze zender is onderdeel van het premium pakket. Dit Themapakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

 

Series

Crime

Clarice – Na Silence of the Lambs

FBI-agent Clarice Starling gaat aan het werk bij een team dat jaagt op moordenaars en zedendelinquenten. Dit na een jaar van verplichte therapiesessies om de gruwelen van haar krachtmeting met Buffalo Bill achter zich te laten, de seriemoordenaar die ze wist op te speuren met hulp van Hannibal Lecter.

FOX – kanaal 16
maandag 12 juli – 21:00 uur – aflevering 3 en 4
zondag 11 juli – 00:00 uur – hh aflevering 1 en 2

Israƫlische thriller

Blackspace – Verborgen leven van tieners

Als je stokoud bent, zeg boven de twintig, weet je nooit precies wat jongeren beweegt, bezielt, en nee, ook niet wat ze allemaal uitspoken. Met dat gegeven speelt deze spannende Israëlische thrillerserie Blackspace. Bij een aanslag op een school komen vier jongeren om, maar wat was de precieze toedracht?

NPO 3 – kanaal 3
vrijdag 9 juli – 22:15 uur

Scifi

Star trek: Picard – Duister randje

Jean-Luc Picard is voor veel kijkers de favoriete Star Trek-kapitein en nog zo populair dat hij een eigen serie heeft gekregen. Star Trek: Picard heeft een wat onheilspellender karakter dan de voorgangers, wat al tot veel discussie leidde. Patrick Stewards Picard is onkreukbaar, wijs en warmhartig als altijd. Iedere zondag een nieuwe dubbele aflevering.

Veronica – kanaal 8
zondag 25 juli – 20:00 uur

Swanenburg – Gevaarlijk spel

Het gaat de vermogende familie Praal altijd voor de wind, maar daar komt een einde aan als zoon Dirk betrokken lijkt bij de dood van een vrouw. Het gezin wordt meegezogen in een wervelwind van intriges en verraad. Wat heeft Jack Praal ervoor over om uit deze lastige situatie te komen?

NPO 1 – kanaal 1
maandag 19 juli – 21:30 uur

Sport

Tennis

Wimbledon – Finales enkelspel

Op het heilige gras van Wimbledon zijn Simona Halep en Novak Djokovic titelverdedigers. De bookies zaten er al flink naast met de als favoriet aangewezen Serena Williams die er al in de eerste ronde uitvloog. Ook op het belangrijkste tennistoernooi ter wereld kan het dus verkeren. Wie staan er in de finale?

NPO/BBC/Eurosport
zaterdag 10 juli finale vrouwen
zondag 11 juli finale mannen

Formule 1

GP van Groot-BrittanniĆ« – Silverstone

Troonpretendent Max Verstappen begeeft zich in het hol van de leeuw op het circuit van Silverstone. De Britse coureur Lewis Hamilton wil niets liever dan voor de achtste keer wereldkampioen worden, maar Verstappen leidt het klassement.

Ziggo Sport Select – kanaal 160
zondag 18 juli – 14:45 uur

*Deze zender is onderdeel van een Premium pakket. Dit Premium pakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Wielrennen

Tour de France – De finish in Parijs

Is er na al die valpartijen nog iemand overeind om op de Champs-Élysées te zegevieren? Sinds 1975 is het traditie dat de renners hun rondjes door de Franse hoofdstad koersen om dan in een massasprint naar de finish te gaan. Een ding is zeker: langs het trottoir zal niemand staan met een bord “Allez Opi Omi!”

NPO 1 – kanaal 1
zondag 18 juli – 16:10 uur

Olympische Spelen – Eerste wedstrijd Oranjevrouwen + opening

Voor de troepen uit komen de OranjeLeeuwinnen bij hun eerste groepswedstrijd in actie tegen Zambia in het Miyagi Stadium in Tokio op 21 juli. De officiële start van de Olympische Spelen volgt pas twee dagen later. Japan zal dan de buitenlandse fans die niet aanwezig kunnen zijn ongetwijfeld een hart onder de riem steken met een spectaculaire opening.

NPO 1 – kanaal 1
woensdag 21 juli – 13:00 uur

&

Eurosport – kanaal 131
vrijdag 23 juli – 13:00 uur

Informatief

Topsporters

De beloften – Op weg naar Tokio

Ze dromen ervan de nieuwe Inge de Bruijn of Pieter Hoogeband te worden. Voor de vijfdelige serie De beloften zijn zeven jonge topsporters jarenlang gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Tokio. Wie slaagt erin zijn dromen waar te maken?

NPO 3 – kanaal 3
donderdag 8 juli – 21:00 uur

Gevangenen

Leven achter tralies – Britse documentaireserie

Hoe gaat het er écht aan toe in de gevangenis? De makers van deze serie volgden maandenlang zowel gevangenen als personeel in een Britse gevangenis die geplaagd wordt door geweld en psychische problemen. Een ander groot probleem komt ook meteen de eerste aflevering aan bod: drugs.

RTL 5 – kanaal 5
vrijdag 9 juli – 20:30 uur

Duurzaam

VPRO Zomergasten – Toekomstverlangen

Rijksbouwmeester en architect Floris Alkemade is de eerste gast van Janine Abbring. Hij wil met zijn gekozen tv-fragmenten een verlangen naar de toekomst opwekken. Dé grote vraag op dit moment is, zegt hij: “Hoe kunnen we ons leven zó inrichten dat we niet langer een spoor van vernieling achterlaten?”

NPO 2 – kanaal 2
zondag 18 juli – 20:20 uur

Covid-19

The virus that shook the world – Wereldwijde impact

De makers van deze driedelige serie volgden in twintig landen hoe mensen de corona-epidemie beleefden. Het geeft een indringend beeld over de wereldwijde impact in een jaar waarin alles anders werd dan normaal. De Britse arts Amie heeft haar eerste patiënt nog haarscherp op het netvlies staan: “Ik kon niets voor haar doen”.

NPO 2 – kanaal 2
donderdag 22 juli – 22:10 uur

Amusement

Zangtalent

Beat me: The five knock-outs – Wie durft door te gaan?

Hoezo, niets nieuws deze zomer? Frank Dane presenteert een spannende nieuwe show waarin zangtalenten het tegen elkaar opnemen. Er staat meer op het spel dan alleen roem en eer: het te winnen bedrag kan oplopen tot wel 50.000 euro. De winnaars bepalen zelf of ze doorgaan of stoppen met wat ze tot dat moment verdiend hebben.

SBS 6 – kanaal 6
zaterdag 10 juli – 20:30 uur

Zoektocht

B&B vol liefde – Met Art Rooijakkers

Voor velen de ultieme droom: weg uit de rat race, een bed en breakfast in een mooi buitenland én dat dan samen met de liefde van je leven. Die moet je dan nog wel even vinden en dat is waar dit nieuwe programma bij helpt. Vinden deze B&B-houders een partner die het avontuur met ze durft aan te gaan?

RTL 4 – kanaal 4
maandag 12 juli – 20:30 uur

Tv-quiz

De slimste mens – Maarten en Philip zijn terug

De slotweek van de wintereditie haalde recordkijkcijfers met meer dan drie miljoen kijkers die naar de grande finale met Rob Kemps, Andries Tunru en Emma Wortelboer keken. Bij de start van het spel een brandende kijkersvraag: Heeft Maarten ook een juichcape om gehad?

NPO 2 – kanaal 2
maandag 12 juli – 20:40 uur

Spelshow

Game of talents – Verrassende prestaties

Bekende én onbekende Nederlanders en Vlamingen spelen tegen elkaar in ‘Game of talents’ om te raden welke onvermoede prestaties ze op het podium te zien zullen krijgen. De Vlaamse presentatrice Julie Van Den Steen en Tijl Beckand presenteren deze nagelnieuwe spelshow.

RTL 4 – kanaal 4
vrijdag 30 juli – 20:30 uur

Community

Vragen?

Heb je vragen over de Kijktips van deze maand? Stel ze dan op de T-Mobile Community. Onze Community Managers, maar ook andere klanten staan altijd voor je klaar.

Naar de T-Mobile Community