Kijktips voor de maand juni

Er is zó veel te zien op de 60 zenders die we standaard aanbieden! Daarom helpen we je graag een handje. Iedere maand zetten wij de beste kijktips op een rijtje in de categorieën: Films, Series, SportInformatief en Amusement. Ook kiezen we een Zender van de maand uit met programma's die je niet wilt missen!

Films

Jonge maagd

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Jean-Baptiste Grenouille groeit op in armoe in de 18e eeuw. Tussen de rottende vis en de ratten is zijn onovertroffen reukzin een wrede speling van het lot. Hij mag als leerjongen beginnen bij een meester-parfumeur, maar zijn ambities groeien en hij raakt geobsedeerd in zijn streven de perfecte geur te creëren.

Canvas – kanaal 22
vrijdag 3 juni – 21:20 uur

Toprol Matt Damon

Stillwater (2021)

Bill Baker uit Stillwater Oklahoma probeert in de ruige Franse havenstad Marseille zijn dochter Allison te helpen die naar eigen zeggen onterecht vastzit voor moord. Bill spreekt nauwelijks Frans, loopt vast in de juridische procedures en zijn relatie met Allison is ook nog eens zwaar belast door het verleden. Française Virginie en haar dochter Maya ontfermen zich over Bill.

Film 1 Première – kanaal 350
zaterdag 4 juni – 20:30 uur

Ford vs Ferrari

Le Mans ’66 (2019)

Om een einde te maken aan de heerschappij van Ferrari op het racecircuit, doen auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en coureur Ken Miles (Christian Bale) een poging om een revolutionaire auto te ontwikkelen voor Ford. Ze willen met Amerikaans geld het armere maar wel veel hippere Ferrari een poepie laten ruiken. De ultieme test is de slopende 24 uursrace van Le Mans.

RTL 7 – kanaal 7
donderdag 9 juni – 20:30 uur

Deens drama

After the Wedding (2006)

Het weeshuis dat de geëngageerde Jacob Petersen (Mads Mikkelsen) leidt in India dreigt ten onder te gaan aan geldgebrek. Dan bericht zakenman Jorgen (Rolf Lassgård) dat hij een miljoenendonatie wil doen en reist Jacob naar Denemarken om hem te ontmoeten. Eenmaal daar blijkt Jacob Jorgens vrouw te kennen van vroeger.

NPO 3 – kanaal 3
vrijdag 17 juni – 22:58 uur

Series

Bomexperts

Trigger point

Bloedstollende nieuwe serie van de bedenker van Line of duty. Bomexperts Lana Washington en Joel Nutkins hebben samen in Afghanistan gediend en werken nu voor de politie in Londen. Wanneer ze een melding krijgen dat er explosieven worden gemaakt in een flatgebouw gaan ze de woning binnen.

NPO 2 – kanaal 2
zaterdag 4 juni – 22:53 uur

Splinternieuw

FBI: International

Een internationaal vliegteam van de FBI is in Boedapest gevestigd om van daaruit onmiddellijk in actie te komen wanneer Amerikaanse staatsburgers bedreigd worden. In de pilot gaan agent Scott Forrester en zijn team naar Zagreb op zoek naar een voortvluchtige Amerikaan die een veertienjarig meisje heeft meegenomen.

Veronica – kanaal 8
maandag 6 juni – 20:30 uur

Ricky Gervais

The office

Cultklassieker The office had maar twaalf afleveringen in twee seizoenen, maar geldt twintig jaar later nog altijd als een van de grappigste series ooit, en niet alleen voor iedereen die zijn baas haat. De tenenkrommende manager David Brent vindt zichzelf geweldig, maar daar denkt zijn personeel heel anders over.

ONS – kanaal 377
zaterdag 18 juni – 20:30 uur

Goud- en zilverschat

La Fortuna

Naar deze spannende serie wordt uitgekeken door de liefhebbers van avonturenthrillers. In 1804 brachten de Britten een Spaanse fregat tot zinken, met aan boord een grote lading goud en zilver. Een Amerikaans bedrijf dook het goud op wat weer leidde tot een flinke rel met Spanje. Wie kreeg uiteindelijk de schat?

FOX – kanaal 16
maandag 20 juni – 21:00 uur

Spion wordt detective

Signora Volpe

Internationale spion Sylvia Fox heeft het helemaal gehad met haar collega’s van MI6 en is naar haar familie in het Italiaanse Umbrië afgereisd. Maar als op de bruiloft van haar nichtje de bruidegom verdwijnt, ontpopt de voormalige spion zich tot detective: Signora Volpe, Italiaans voor vos.

BBC First – kanaal 110
vrijdag 24 juni – 21:00 uur

Sport

Belangrijke graadmeter

Wielrennen: Critérium du Dauphiné

Met een paar weken te gaan voor de start van de Tour de France geldt het Critérium du Dauphiné als een belangrijke voorbereidingswedstrijd en graadmeter. Ook dit jaar doen grote namen mee zoals Chris Froome en Primoz Roglic die als kanshebber wordt gezien om Tourwinnaar Tadej Pogačar te onttronen.

Eurosport 1 & 2 NL – kanaal 131 & 132
zondag 5 t/m zondag 12 juni – 13:30 uur

Topateletiek

Atletiek: FBP Games

Hengelo staat op Pinkstermaandag weer fier op de kaart met de 41e editie van de internationale Fanny Blankers-Koen Games. Dafne Schippers start op de 100 meter en Femke Bol komt uit op haar favoriete 400 meter horden. Ook wereldkampioen polsstokspringen Armand Duplantis geeft acte de présence in Twente.

NPO 1 – kanaal 1
maandag 6 juni – 15:46 uur

Oranje naar Cardiff

UEFA Nations League: Wales – Nederland

De tweede grote test voor het Oranje van Louis van Gaal in aanloop naar het WK in Qatar. Op 3 juni neemt Oranje het eerst op tegen de nummer 2 van de FIFA-wereldranglijst, België. Op woensdag 8 juni wacht in Cardiff het Wales van Gareth Bale, de huidige nummer 19 van de wereld.

NPO 3 – kanaal 3
woensdag 8 juni – 20:41 uur

Start

Tennis: Wimbledon

Nummer 2 van de wereldranglijst Daniil Medvedev koestert nog steeds hoop dat hij op het laatste nippertje toch mee mag doen aan Wimbledon. Ook als de organisatie de ban op Russische en Belarussische spelers handhaaft, blijven er nog veel andere grote namen over. De ATP, die de belangen van de spelers dient, is ondertussen not amused door de ban. Zo is er door de oorlog minder glans op Wimbledon.

Eurosport 1 NL – kanaal 131
maandag 27 juni t/m 10 juli – 12:00 uur

Informatief

Verteld door Freek Vonk

The mating game: Hoe dieren versieren

Van sierlijke dansjes en prachtige uitdossingen tot gevechten op leven of dood en achterbakse streken: dieren laten net als veel mensen geen middel onbeproefd om aan een partner te komen en zich succesvol voort te planten. Voor de serie zijn 80 diersoorten gevolgd in het paarseizoen in 22 verschillende landen.

NPO 1 – kanaal 1
zaterdag 4 juni – 19:05 uur

Homevideo’s van Britse royals

70 jaar Queen Elizabeth

Prinses Elizabeth die glunderend naar haar verlovingsring kijkt of als jonge moeder met prins Charles en prinses Anne. Het zijn maar twee voorbeelden uit de honderden video’s uit de eigen collectie van de Britse koninklijke familie die aan de BBC zijn gegeven voor deze documentaire. Het toont Elizabeths leven tot aan haar kroning op 27-jarige leeftijd.

Een – kanaal 21
zondag 5 juni – 21:30 uur

Huiselijk geweld

See what you made me do

Geweld achter de voordeur heeft volgens journalist Jess Hill epidemische vormen aangenomen. Haar bekroonde boek See what you made me do is bewerkt tot driedelige documentaireserie die je niet snel loslaat. Volgens Hill is de veelgestelde vraag: “Waarom gaat zíj niet bij hem weg”, niet de juiste, maar moet die zijn: “Waarom pleegt híj geweld?”

NPO 3 – kanaal 3
dinsdag 7 juni – 22:06 uur

Bloed en handel

Vikings: The rise and fall

Ruim drie eeuwen lang boezemen de Vikingen heel Europa angst in met bloedige aanvallen op kloosters, steden en kustgebieden. Maar ze waren ook ervaren zeevaarders, onverschrokken ontdekkingsreizigers, ambachtslieden, kooplieden, politici en dichters, zo blijkt uit deze zesdelige serie.

National Geographic – kanaal 51
zondag 26 juni – 21:00 uur

Amusement

Ballonnenkunststukjes

Blow up

Nieuwe familieshow waarin de beste ballonartiesten de strijd met elkaar aangaan onder leiding van Chantal Janzen en Martijn Krabbé. Ballonkunstenaar van wereldfaam Guido Verhoef die het Guinness Book of Records haalde met zijn ‘ballonosaurus’, werpt een kritisch oog op de creaties, samen met gastjuryleden.

RTL4 – kanaal 4
vrijdag 3 juni – 20:00 uur

Het levenslied centraal

De Hollandse Nieuwe: Wie wordt dé volkszanger van Nederland?

Jeroen van der Boom reist stad en land af op zoek naar dé nieuwe volkszanger van Nederland. Hij hoeft dat grote nieuwe talent niet helemaal alleen te vinden, want hij krijgt hulp van Samantha Steenwijk, Danny de Munk en René Froger. Welke ontdekkingen doen zij?

SBS6 – kanaal 6
zaterdag 4 juni – 21:00 uur

Terug op Terschelling

Opium op Oerol

Door corona kon het theater- en muziekfestival Oerol twee jaar lang alleen digitaal plaatsvinden, maar nu is het terug op Terschelling. Opium op Oeral doet iedere dag verslag, Cornald Maas praat met prominente Nederlanders zoals Simone Weimans en Marion Koopmans over hun culturele interesses en slamdichter Lisette Ma Neze brengt liveperformances vanuit de duinen.

NPO 2 – kanaal 2
maandag 13 t/m vrijdag 17 juni – 19:10 uur

Meesmullen met de exen

Eating with my ex: Going Dutch

Ze zijn als liefdeskoppel gesneefd, maar toch gaan de exen uit realityprogramma’s zoals Temptation Island en Married at first sight samen weer een hapje eten. De kijker kan meesmullen want bij iedere gang is er een prangende vraag over de mislukte relatie van o.a. Damian & Shirley, Henkie & Wenkie en Dennis & Olivia. Waren zij dan niet het perfecte plaatje?

TLC – kanaal 17
vrijdag 24 juni – 22:30 uur

Community

Vragen?

Heb je vragen over de Kijktips van deze maand? Stel ze dan op de T-Mobile Community. Onze Community Managers, maar ook andere klanten staan altijd voor je klaar.

Naar de T-Mobile Community