Kijktips voor de maand december

Er is zó veel te zien op de 60 zenders die we standaard aanbieden! Daarom helpen we je graag een handje. Iedere maand zetten wij de beste kijktips op een rijtje in de categorieën: Films, Series, SportInformatief en Amusement. Ook kiezen we een Zender van de maand uit met programma's die je niet wilt missen!

Films

Beklemmend IJslands drama

A White, White Day

Als door sneeuw en mist de grens tussen hemel en aarde vervaagt, communiceren de doden met de levenden volgens een IJslandse legende. In die onheilspellende setting probeert weduwnaar Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken. Als hij ontdekt dat ze een affaire had, wordt een geiser aan wraakgevoelens aangeboord.

Canvas – kanaal 22
zaterdag 10 op zondag 11 december – 00:10 uur

‘Oogappels’ goes Christmas

Kerstappels

Fans van het immens populaire Oogappels kunnen hun hart ophalen, want de dramaserie heeft een gloednieuwe eigen kerstfilm. In Kerstappels gaan de gezinnen gebukt onder veel stress. Door sluimerende irritaties en oud zeer kunnen de verplichte kersborrels behoorlijk uit de hand lopen.

NPO 1 – kanaal 1
donderdag 22 december – 20:34 uur

Bilbo’s reis begint

The Hobbit: An Unexpected Journey

Ga drie avonden achter elkaar mee op avontuur door Midden-Aarde met Bilbo Balings (Martin Freeman) in The Hobbit. Het eerste deel vertelt hoe Bilbo de Ring in handen kreeg, tientallen jaren voor zijn neefje Frodo op reis ging om de zo gevaarlijke ring te vernietigen.

RTL 7 – kanaal 7
zaterdag 24 december – 20:00 uur

Met rapper Akwafina

The Farewell

De jonge schrijfster Billi Wang reist naar China om daar met de hele familie bijeen te komen, want oma Wang is terminaal ziek, alleen is haar grootmoeder daar zélf niet van op de hoogte. De bedoeling is het slechte nieuws te verdoezelen, maar daar is niet iedereen in de familie het mee eens.

NPO 2 – kanaal 2
donderdag 29 december – 23:03 uur

Series

Internationaal voetbal

The Net – Promised Land

Groots opgezette productie over het internationale voetbal bestaande uit drie unieke series: Promised land, Prometheus en Powerplay. Met topacteurs onder wie Tom Wlaschiha – Stranger things en Game of thrones – en de Nederlandse acteur Raymond Thiry. Hij speelt Jean Leco wiens grote droom het opzetten van een wereldvoetbalcompetitie is.

FOX – kanaal 16
vanaf maandag 12 december – 20:00 uur

Christmas special 2022

Call the midwife

Het hoort inmiddels echt bij de feestdagen en er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de speciale kerstuitzendingen van Call the midwife. De serie die het leven volgt van een groep vroedvrouwen in de jaren 50 en 60 in Oost-Londen, is onverminderd populair. En extra feestelijk: er is groen licht voor twee nieuwe seizoenen!

BBC 1 – kanaal 111
zondag 25 december – 21:15 uur

Koninginnedrama

Margrete: Queen of the North

Paleisintriges, volop drama en prachtige kostuums zijn de sterke ingrediënten van deze driedelige serie. Koningin Margrete heeft in 1402 bereikt wat geen man nog is gelukt: het smeden van een unie tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Ze regeert via haar geadopteerde zoon, koning Erik, maar er is een samenzwering die alles bedreigt.

NPO 2 – kanaal 2
vanaf zondag 25 december – 23:26 uur

Meeslepende familiekroniek

De Stamhouder

Deze nieuwe dramaserie naar het gelijknamige en veelgeprezen boek van Alexander Münninghoff vertelt niet alleen zijn dramatische persoonlijke geschiedenis, maar katapulteert je ook naar de onderbelichte Baltische staten. De oud-correspondent die in 2020 overleed, ontving er in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs voor.

NPO 1 – kanaal 1
vanaf zondag 1 januari – 21:31 uur

Sport

Wereldbeker in Calgary

Schaatsen

Verslag van de wereldbeker schaatsen in Calgary. Joep Wennemars, de zoon van Erben, is bezig aan een goed seizoen. In Heerenveen won hij zilver op de 1000 meter. Op zondagavond zijn live de massastart vrouwen en de ploegenachtervolging mannen te volgen.

NPO 1 – kanaal 1
vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december – 22:26 uur

Finale

WK voetbal in Qatar

De finale op het WK voetbal 2022 wordt gespeeld in het tachtigduizend stoeltjes tellende Lusailstadion in Lusail, Qatar. De winnaar wint de gouden FIFA World Cup Trophy en mag 40 miljoen euro bijschrijven op de rekening van de voetbalbond. De verliezer wint een zilveren medaille en ‘slechts’ 29 miljoen euro.

NPO 1 – kanaal 1
zondag 18 december – 16:00 uur

In een nieuw jasje

NOC*NSF Sportgala

Vanuit AFAS Live worden de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. Dit jaar met een iets andere opzet, met meer aandacht voor de verhalen van de genomineerde sporters en coaches en hun sportprestaties. En nieuw is het presentatie-duo, met Dione de Graaff en Herman van der Zandt. Verder veel muziek en terugblikken op de memorabele sportmomenten van het afgelopen jaar.

NPO 1 – kanaal 1
woensdag 21 december – 20:34 uur

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

English Premier League

Na het WK voetbal in Qatar start de Engelse Premier League als eerste van alle Europese topcompetities op Boxing Day met speelronde 17. ‘Match of the Day’ heeft zeven samenvattingen, waaronder koploper Arsenal tegen West Ham United en Aston Villa tegen het Liverpool van Oranje-captain Virgil van Dijk.

BBC 1 – kanaal 111
maandag 26 december – 23:10 uur

Garmisch-Partenkirchen

Schansspringen

Het traditionele schansspringen voor de wereldbeker in Garmisch-Partenkirchen op oudjaarsdag. In 1922 werd het voor het eerst georganiseerd en vanaf 1957 is het iedere Nieuwjaarsdag op de Nederlandse televisie te zien. Op zaterdag zijn de kwalificaties en op zondag de wedstrijd.

NPO 1 – kanaal 1
zondag 1 januari – 13:50 uur

Informatief

De roots van Amber Kortzorg

Alles is Famiri

De populaire Kassa-presentator Amber Kortzorg begint aan een heel persoonlijke reis in Suriname, het land van haar vader Lloyd. Opgevoed door haar Nederlandse moeder in Amsterdam, wist Amber als kind niet veel over haar afwezige vader. Ze zat vol vragen. Vindt Amber antwoorden in Suriname?

NPO 2 – kanaal 2
vanaf zondag 11 december – 20:25 uur

Winter wonderland

Europe from above: Christmas special

Als je nu niet in de kerststemming komt, dan weten we het niet meer. De kerstspecial van Europe from above laat zien hoe Kerstmis in diverse Europese landen gevierd wordt, uiteraard vanuit de lucht. Van een spetterende parade en een vuurwerkevenement in de Alpen tot de karakteristieke rendierkuddes in Finland.

National Geographic – kanaal 51
maandag 12 december – 22:00 uur

Russische onderdrukking

2Doc: The new greatness case

In 2018 verdwenen tien Russische jongeren na een schijnproces achter de tralies. Ze zouden de overheid omver hebben willen werpen. Drie jaar later strijdt Anya's moeder wanhopig voor de vrijlating van haar dochter. In 2021 kreeg de film op documentairefestival IDFA een Forum Award.

NPO 2 – kanaal 2
donderdag 15 december – 22:57 uur

Gangsterjeugd in Venlo

Mijn vader de hasjkoning

Filmmaker Will Falize groeide op in Venlo als zoon van Jan ‘de Pinda’, een jeugd die hij omschreef alsof hij in de serie The Sopranos leefde. Jan Falize was een belangrijke speler in de hasjhandel en wist jaren uit handen van de politie te blijven. De docuserie laat zien welke impact dit had op Will en zijn familie.

RTL Z – kanaal 11
donderdag 22 december – 20:30 uur

Amusement

Het gaat lukken!

Snel met Miljuschka kerst specials

Miljuschka Witzenhausens snelle gerechten zijn een groot succes dus schiet ze nu ook alle thuiskoks te hulp met extra feestelijke kerstrecepten. Deze recepten zijn niet alleen makkelijk, ze zorgen ook nog eens voor een ‘wow’-factor. Precies wat je nodig hebt voor een gezellige en smakelijke Kerst.

24Kitchen – kanaal 24
vanaf maandag 12 december – 18:00 uur

Meegluren bij de graaf en gravin

Highclere Castle

Traditiegetrouw start voor de intocht van de Goedheiligman en zijn Pieten in Nederland (dit jaar op zaterdag 12 november om 12:00 in Hellevoetsluis) het Sinterklaasjournaal. Wederom gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Nu maar afwachten of alles vlekkeloos zal verlopen. Reporters Jeroen Kramer en Rachel Rosier houden ons op de hoogte.

NPO 2 – kanaal 2
maandag 19 december – 22:29 uur

O, Holy Night met Francis

I can see your voice kerstspecial

Van operazangeres Francis van Broekhuizen mag het altijd Kerstmis zijn, verklapte ze al eens. Niet meer dan logisch dus, dat ze nu aanschuift bij het panel van deze special van I can see your voice. Francis zingt de hymne O, Holy Night, het ultieme kerstlied.

RTL 4 – kanaal 4
donderdag 22 december – 20:30 uur

Laat het maar sneeuwen!

Kerst met de familie Meiland

De familie Meiland wil een echte ouderwetse Kerst en geeft zich helemaal over aan Scandinavische sferen. Ze gaan op zoek naar het noorderlicht, trekken door een magisch winter wonderland en ontmoeten het oorspronkelijke nomadenvolk de Sami. En dan en zijn ze ook nog eens uitgenodigd bij de Kerstman thuis.

SBS 6 – kanaal 6
zaterdag 24 december – 20:30 uur

Met extra magie

All you need is love kerstspecial

Hoeveel gebroken harten heeft Robert ten Brink al wel niet gelijmd? Het feestje voor het dertigjarig jubileum van All you need is love was al eerder, maar Robert gaat onvermoeibaar door en komt ook deze Kerst met een speciale uitzending. Sommige tradities met de feestdagen zijn nog echt onverwoestbaar.

RTL 4 – kanaal 4
vanaf maandag 19 december en op zaterdag 24 december – 20:00 uur

Eindejaarsfeestje

Snollebollekes live in concert Gelredome

Feestend het nieuwe jaar in, laat dat maar aan de Snollebollekes over. ’s Lands populairste feestact, ook wel bekend als De Nachtegaal van het Zuiden, weet als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. Met Rob Kemps als frontman kan niemand stil blijven staan op knallers als 'Links Rechts', ‘Springen Nondeju’ en ‘De Vloer is Lava’.

RTL 5 – kanaal 5
zaterdag 31 december – 23:00 uur

Community

Vragen?

Heb je vragen over de Kijktips van deze maand? Stel ze dan op de T-Mobile Community. Onze Community Managers, maar ook andere klanten staan altijd voor je klaar.

Naar de T-Mobile Community