Kijktips voor de maand juli

Er is zó veel te zien op de 60 zenders die we standaard aanbieden! Daarom helpen we je graag een handje. Iedere maand zetten wij de beste kijktips voor je op een rijtje in de categorieën: Films, Series, SportInformatief en Amusement. Ook kiezen we een Zender van de maand uit met programma's die je niet wilt missen!

Films

Tennis

Borg/McEnroe – Legendarische Wimbledonfinale verfilmd

John McEnroe is minstens zo bekend om zijn temperamentvolle gedrag en gebekvecht met de umpires als om zijn weergaloze tennisspel. Bij aanvang van de finale tegen de populaire Björn Borg floot het keurige Wimbledonpubliek hem uit en dat was nog maar het begin van de legendarische match.

NPO 3 – kanaal 3
vrijdag 10 juli – 22:25 uur

Liefde

Long Shot – Slimme romcom

Minister van Buitenlandse Zaken Charlotte Field (Charlize Theron) wil haar imago opvijzelen om president te worden. Ongeleid projectiel met een gouden hart Fred Flarsky kan haar helpen. Ze kennen elkaar al, want ooit paste Charlotte op kleine Fredje. Als dat geen liefde op de tweede gezicht is…

Film 1 Première – kanaal 350
donderdag 16 juli – 22:50 uur

*Deze zender is onderdeel van het Film1 pakket. Dit premiumpakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

 

Klassieker

The Godfather – Bijna zonder Al Pacino

Zou de trilogie ook zo sterk zijn geworden zonder Marlon Brando, of als Al Pacino niet de rol van Michael Corleone had gekregen? De producent wilde Ryan O’Neal of James Caan, maar regisseur Francis Ford Coppola bleef volhouden: het moest en zou Pacino zijn. De rest ‘is history’.

Spike – kanaal 19
vrijdag 17 juli – 20:30 uur

Geld

No Country for Old Men – Briljante film van de Coen brothers

Redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) ontdekt in de woestijn een koffer met twee miljoen dollar. Wanneer Moss het geld meeneemt, krijgt hij een psychopathische huurmoordenaar (Javier Bardem) achter zich aan. Er ontstaat een kettingreactie van geweld.

RTL 7 – kanaal 7
maandag 27 juli – 22:55 uur

Series

Spannend

A confession – Verontrustend en waargebeurd

Britse zesdelige misdaadserie naar een waargebeurd verhaal. De knoop in je maag ontstaat meteen in het begin. Moeder Elaine krijgt een telefoontje dat haar Sian niet is thuisgekomen bij haar vriend Kevin. Waar is ze gebleven? Detective Fulcher gaat door roeien en ruiten in het onderzoek.

NPO 2 – kanaal 2
maandag 6 juli – 22:20 uur

Wraak

Cheat – Nagelbijter

Docent Leah beschuldigt studente Rose van fraude, want haar essay ziet er verdacht goed geschreven uit. Denkt Rose soms dat het niks uitmaakt omdat haar rijke vader bakken geld aan de universiteit schenkt? Maar Rose pikt haar onvoldoende niet en zint op nietsontziende wraak.

NPO 1 Extra – kanaal 273
dinsdag 7 juli – 20:00 uur

*Deze zender is onderdeel van het Entertainment pakket. Dit Themapakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Klassenstrijd

Great expectations – Nog springlevend na twee eeuwen

Twee eeuwen nadat Charles Dickens Great expectations schreef, spreekt het verhaal van Pip nog steeds tot de verbeelding. De zevenjarige weesjongen bezoekt de graven van zijn familie en ontmoet dan een ontsnapte gevangene. Die gebeurtenis verandert Pips leven voor altijd.

ONS – kanaal 377
vrijdag 24 juli – 16:00 en 22:00 uur

*Deze zender is onderdeel van het Infotainment pakket. Dit Themapakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

The trouble with Maggie Cole – Lachen met Dawn French

De hilarische Dawn French (van o.a. French and Saunders) speelt Maggie Cole die tijdens een radio-interview loslippig een aantal dorpsgeheimen prijsgeeft. Oeps, dat had ze beter niet kunnen doen, maar nu is het te laat. Het interview gaat viral en het hele dorp is in rep en roer.

BBC First – kanaal 110
dinsdag 28 juli – 21:00 uur

Dramaserie

Council of dads – Vaderfiguren

Scott is de vader van vier kinderen, maar het is maar helemaal de vraag of hij ze zal zien opgroeien. Nadat er kanker bij hem is geconstateerd, vraagt hij een aantal van zijn beste vrienden om de honeurs waar te nemen, mocht hij er straks niet meer zijn.

Net 5 – kanaal 9
dinsdag 21 juli – 21:25 uur

Sport

Speciale editie

Virtuele Tour de France – Spinning voor gevorderden

Er komt in juli tóch een editie van de Tour de France, maar dan een virtuele. Zes dagen lang, verdeeld over drie weekenden koersen zowel de mannen als vrouwen in nagebootste decors, van het vlakke land en de bergen tot een slotrit op de Champs-Elysées.

VRT Een – kanaal 21
zaterdag 4 juli – 15:00 uur

Racen

Formule 1: GP van Oostenrijk – Start seizoen

Met maar liefst twee Grand Prix-weekenden gaat het Formule 1-seizoen van start in Oostenrijk. Ook al vinden de races op de Red Bull Ring zonder publiek plaats, toch hopen de fans dat de poorten opengaan en boeken ze volop hotels in de buurt. Op tv ben je verzekerd van een goede plek!

Ziggo Sport Select – kanaal 160
zondag 5 juli – 14:00 uur

*Deze zender is onderdeel van een Premium pakket. Dit Premium pakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Mijn sportzomer – Liefde voor de sport

De grote sportevenementen gaan dan wel niet door, maar toch wordt het een zomer vol sport. Dionne de Graaff en Tom Egbers ontvangen om en om prominente gasten met een passie voor sport. Wat zouden zij hebben gedaan als er geen corona was? Er zijn volop sportbeelden, een hele zomer lang.

NPO 1 – kanaal 1
zaterdag 11 juli – 22:10 uur

La Liga: FC Barcelona – RCD Espanyol – Derby

De derby van Catalonië. Barcelona is nog steeds in achtervolging op het Koninklijke Real Madrid, terwijl stadgenoot Espanyol vecht voor lijfsbehoud in de kelder van La Liga. Weet laagvlieger Espanyol desondanks te stunten in Camp Nou?

Ziggo Sport Select – kanaal 160
woensdag 8 juli – 21:30

*Deze zender is onderdeel van een Premium pakket. Dit Premium pakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Informatief

Haaieneditie

Sharkfest – Tientallen haaienspecials

Haaien hebben een slechte reputatie, maar de meeste van zo’n vierhonderd bekende soorten zijn ongevaarlijk voor de mens. Een waar haaienspektakel is in juli te zien met de beste opnames van haaienexperts en filmmakers. Met oa: Blitzkrieg sharks, Shark attack experiment en Man vs shark. 

Nat Geo Wild – kanaal 83
zaterdag 4 juli - 15:00 uur en meer

Coen Verbraak

Srebrenica - De machteloze missie van Dutchbat

Het is in juli 25 jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica werd overlopen door Serviërs en duizenden mannen en jongens werden vermoord. Het Nederlandse Dutchbat stond machteloos. Coen Verbraak interviewt Dutchbatters in een driedelige serie over een van de pijnlijkste periodes uit de Nederlandse geschiedenis.

NPO 2 – kanaal 2
maandag 6 juli – 20:35 uur

Antwoorden

Blowing up history – De scheve toren van Pisa

De virtuele brokstukken vliegen weer in het rond in het nieuwe seizoen van Blowing up history in een poging antwoord te vinden op allerlei wereldberoemde raadsels. Waarom is de toren van Pisa eigenlijk scheef en hoe zit het met Hitlers ‘verdwenen’ bunker?

Discovery – kanaal 61
dinsdag 7 juli – 21:30 uur

Goudzoekers

Lost gold of World War II – Miljarden aan goud

De Japanse generaal Yamashita verborg vermoedelijk voor honderden miljarden aan gestolen goud. In het tweede seizoen van de speurtocht neemt het team de relatie van de generaal met de CIA onder de loep en staan drie mogelijke verstopplekken centraal: een waterval, een krater en een grote tunnel.

History – kanaal 91
maandag 13 juli – 21:25 uur

Foodtour

James Martin’s French adventure – Op culinair avontuur

Meer dan dertig jaar nadat hij als broekie stage liep in Saint-Émilion, begint James Martin aan zijn Franse kookavontuur. Hij reist in de 2CV van zijn held, televisie-chef Keith Floyd, en reist net als zijn populaire voorganger door la douce France: de Bourgogne, Périgord, Elzas, Baskenland en Bretagne.

24Kitchen – kanaal 24
maandag 20 juli – 20:00 uur

Amusement

Tips

Een huis vol in quarantaine – Maar hóe dan?!

Wie nog steeds niet kan omgaan met de stress van het thuiswerken of het maar lastig vindt met het hele gezin over de vloer, kan hier nog wat van opsteken. De Buddenbrucks (tien kinderen, of zijn het er alweer elf?) en de andere grote gezinnen hebben wel wat tips. Hoe redden zij het in vredesnaam?

NPO 1 – kanaal 1
maandag 13 juli – 19:00 uur

Terugblik

Tv-toppers – De allerbeste televisiemomenten

Anita Witzier belooft een “mooie trip down memory lane” in haar nieuwe programma TV-toppers. Zes weken lang zijn daar de beste fragmenten uit 70 jaar Nederlandse televisiegeschiedenis te zien. Bekende Nederlanders van verschillende generaties kiezen hun favoriete tv-momenten. Wat vergeten zij nooit meer?

NPO 1 – kanaal 1
zaterdag 18 juli – 20:30 uur

Schoonmaakhulp

Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen – Handen uit de mouw

Het onnavolgbare transgenderstel Louisa en Rowan is terug met hun eigen favoriete bezigheid: schoonmaken. Bij dit tweetal luidt het: “Niet lullen, maar poetsen!”, en dus gaan ze op zoek naar vieze huizen. Te smerig om aan te pakken? Nee, hoor, niet voor Louisa en Rowan!

TLC – kanaal 17
donderdag 23 juli – 20:30 uur

Innovatief

Briljant! – De beste ideeën voor Nederland

Een beter, duurzamer en socialer Nederland, er zijn heel wat mensen die daar ideeën over hebben. John Williams zet de deur wagenwijd voor ze open en gaat op zoek naar de beste en meest creatieve oplossingen. En iedere keer is er 10.000 euro te winnen.

RTL 4 – kanaal 4
woensdag 29 juli – 20:30 uur

Community

Vragen?

Heb je vragen over de Kijktips van deze maand? Stel ze dan op de T-Mobile Community. Onze Community Managers, maar ook andere klanten staan altijd voor je klaar.

Naar de T-Mobile Community