Kijktips voor de maand oktober

Er is zó veel te zien op de 60 zenders die we standaard aanbieden! Daarom helpen we je graag een handje. Iedere maand zetten wij de beste kijktips voor je op een rijtje in de categorieën: Films, Series, SportInformatief en Amusement. Ook kiezen we een Zender van de maand uit met programma's die je niet wilt missen!

Films

Prijswinnaar

Moonlight – Overladen met filmprijzen

Het was toch echt Moonlight en niet La La Land die in 2017 de Oscar voor beste film kreeg na heel wat verwarring. Het gevoelige en beeldschoon gefilmde drama vertelt in drie delen – kindertijd, tienerjaren en volwassenheid – het verhaal van de homoseksuele Chiron die zich staande probeert te houden in Miami.

NPO 3 – kanaal 3
vrijdag 9 oktober – 22:40 uur

Klassieker

The Sixth Sense – Huiveringwekkend geheim

Kindacteur Haley Joel Osment maakt verpletterend en onuitwisbaar indruk met zijn rol als de achtjarige Cole Sear in horrorfilm The Sixth Sense. Bruce Willis is onverwacht ontroerend als de voorzichtige psycholoog die het kind probeert te helpen. Want Cole heeft een groot probleem: “I see dead people”.

Veronica – kanaal 8
zondag 18 oktober – 20:00 uur

Horrorkomedie

Fright Night – Ode aan de vampiers

“De jeugd van tegenwoordig heeft geen geduld meer voor vampiers” klaagt Peter Vincent. Hij is als acteur in ouderwetse vampierfilms van het B-garnituur te hulp geroepen door de jonge Charley die vampiers als buren heeft. Maar de politie gelooft Charley niet. Gelukkig weet Vincent hoe hij dit moet oplossen.

Film1 Première – kanaal 350
maandag 26 oktober – 22:10 uur

*Deze zender is onderdeel van het Film1 Premium pakket. Dit Premium pakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

 

Spannend

Halloween – Confrontatie met het kwaad

Veertig jaar geleden ontsnapte Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) aan Michael Myers die tijdens Halloween op gruwelijke wijze babysitters vermoordde. Laurie is getraumatiseerd door wat die nacht gebeurde en heeft van haar huis een bunker gemaakt. Maar ze wil ook wraak.

Veronica – kanaal 8
zaterdag 31 oktober – 20:00 uur

Series

Drama

The Singapore grip РPremi̬re zesdelige dramaserie

Tijdens WO II probeert een rijke Britse familie in Singapore zich staande te houden. Maar de wereld om hen heen brokkelt af en ook hun bevoorrechte koloniale leventjes staan onder druk. En dan zijn er ook nog de gevaarlijke affaires waar ze zich aan wagen.

BBC First – kanaal 110
zondag 11 oktober – 21:00 uur

De Vliegende Hollanders – Luchtvaarthelden van het eerste uu

Fedja van Huêt en Daan Schuurmans zijn perfect gecast in de hoofdrollen van deze nieuwe dramaserie over de opkomst van de luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker en oprichter van de KLM, Albert Plesman zijn de Vliegende Hollanders die Nederland een belangrijke rol op het wereldtoneel gaven.

NPO 1 – kanaal 1
zondag 18 oktober – 21:20 uur

Britse serie

The Onedin Line – Het allerlaatste seizoen

In het allerlaatste seizoen van The Onedin Line steekt James zich diep in de schulden. De kapitein wordt opnieuw verliefd en krijgt dan eindelijk de zoon die hij zo graag wilde. Ook Elizabeth hoopt op nieuw geluk, maar dat is buiten het noodlot gerekend.

ONS – kanaal 377
maandag 26 oktober – 16:00 en 22:00 uur

*Deze zender is onderdeel van het Infotainment pakket. Dit Themapakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Emergence – Hier is meer aan de hand

Politiechef Jo Evans (een rol van Fargo-actrice Allison Tolman) staat voor een mysterie. Ze onderzoekt een onverklaarbare vliegtuigcrash en ontdekt dan een meisje van tien jaar. Ze brengt het kind naar het ziekenhuis maar het meisje kan zich niets herinneren. Pilot van deze spannende nieuwe serie.

NET 5 – kanaal 9
woensdag 28 oktober – 20:30 uur

Sport

Racen

Formule 1 – Grand Prix van de Eifel en in Portugal

De Nürburgring is weer terug in de gratie bij de F1-races doordat verschillende GP’s zijn weggevallen. In Duitsland verloopt de Grand Prix van de Eifel zonder publiek, maar als de F1 voor het eerst in een kwart eeuw weer terugkeert in Portugal, twee weken later, wil de organisatie vooralsnog wel fans toelaten.

Ziggo Sport Select – kanaal 160
zondag 11 oktober – 14:00 uur en zondag 25 oktober – 13:00 uur

*Deze zender is onderdeel van een Premium pakket. Dit Premium pakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Vuelta 2020 – Kanshebber: Tom Dumoulin!

Je biologische klok zou ervan in de war raken: geen hoogzomer Vuelta deze keer, maar eentje in oktober. Wolletjes aan in de koele bergen! Helaas is er door corona geen feestelijke start in Utrecht van de 75e editie, maar hij gaat door en Tom Dumoulin, Chris Froome en Thibaut Pinot zijn erbij.

Eurosport 1 – kanaal 131
vanaf dinsdag 20 oktober – 21:30 uur

Voetbal

Champions League – Speelronde 1 groepsfase

Ajax begint de groepsfase van de Champions League tegen geduchte tegenstander Liverpool, de winnaar van vorig jaar. Manager Jürgen Klopp zei uit te kijken naar de ontmoeting met de Ajacieden. Hoe staat het met de moraal van Virgil van Dijk en zijn team na hun onverwachte verlies tegen Aston Villa?

SBS 6 – kanaal 6
woensdag 21 oktober – 20:30 uur

Spannend

UEFA Europa League – Zware dobber voor AZ

AZ heeft een zware loting gehad en loopt zich warm voor een pittige uitwedstrijd tegen Napoli in de groepsfase van de Europa League. Ook Feyenoord begint met een uitwedstrijd, tegen Dinamo Zagreb. Napoli - AZ en PSV Eindhoven - Granada 18.55; Dinamo Zagreb - Feyenoord 21:00.

RTL 7 – kanaal 7
donderdag 22 oktober – 18:55 en 21:00 uur

Informatief

De andere kant van Nederland – Armoede in Nederland

Ja, armoede in Nederland bestaat. De hoofdpersonen in dit tweede seizoen van De andere kant van Nederland wonen in enkele van de armste wijken van Nederland. Zeven gezinnen laten de camera toe in hun leven en tonen hoe zij het hoofd boven water houden. Ze staan voor een haast onmogelijke opgave.

RTL 5 – kanaal 5
dinsdag 13 oktober - 21:30 uur 

Op reis

Ondersteboven van Afrika – Achterop bij Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra maakt de roadtrip van zijn leven. Hij rijdt met de motor in 90 dagen dwars door Afrika van Kaapstad tot Caïro en doet tien verschillende landen aan. Met zijn filmploeg is hij op zoek naar onontdekte verhalen. Reis mee over het indrukwekkende continent.

NPO 2 – kanaal 2
zondag 18 oktober – 20:20 uur

Trauma

Geraldine en de vrouwen – Indringende serie

Seksueel geweld komt enorm veel voor, toch is het nog steeds een taboe. De zes vrouwen die Geraldine Kemper volgt in deze indringende serie hebben er zelfs een posttraumatische stressstoornis door opgelopen. Nu volgen ze therapie om van hun angsten en suïcidale gedachten af te komen.

RTL 4 – kanaal 4
zondag 18 oktober – 21:31 uur

Misdaad

Joe Exotic: Tigers, lies and cover-up – Nieuw beeldmateriaal

Joe Exotic en Carole Baskin staan centraal in dit bizarre misdaadverhaal. Zit Joe terecht (voor 22 jaar) in de bak? En is zijn aartsrivaal Carole echt een onbaatzuchtige dierenbeschermer? Kijk naar dit misdaadmysterie dat de gemoederen nog altijd hoog doet oplopen. Met niet eerder getoond beeldmateriaal.

Investigation Discovery (ID) – kanaal 65
donderdag 22 oktober – 21:00 uur

Amusement

Spelshow

Wie van de 3 – Meespelen vanaf de bank!

Een spelletje van meer dan vijftig jaar oud, is dat nog leuk? Reken maar van yes! Panelleden Najib Amhali, Britt Dekker, Ryanne van Dorst en Martien Meiland moeten raden wie van de 3 kandidaten tegenover hen de enige echte is met een bijzonder beroep of hobby. Wendy van Dijk presenteert.

SBS 6 – kanaal 6
zondag 11 oktober – 20:30 uur

Stylingtips

Fred van Leer: Alles uit de kast – Make-overs met humor

Fred van Leer is helemaal klaar voor een nieuw seizoen Alles uit de kast. Het is voor hem een ware missie om de vrouwen die meedoen meer zelfvertrouwen te geven. Maar Fred zou Fred niet zijn als hij dat niet op-en-top stijlvol wist te brengen én met een flinke dosis humor.

TLC – kanaal 17
dinsdag 20 oktober – 20:30 uur

Kunstenaars

Project Rembrandt – Nieuw seizoen schildertalenten

Nieuw schildertalent dient zich aan in het langverwacht tweede seizoen van Project Rembrandt. Er waren maar liefst 900 aanmeldingen; Nederland barst blijkbaar van het talent! De kandidaten gaan naar prachtige locaties en tonen hun kunnen aan een bevlogen jury. Annechien Steenhuizen presenteert.

NPO 1 – kanaal 1
zondag 25 oktober – 20:25 uur

Zonder beperking

Over winnaars – Dromen komen uit met Jamai

Met een ingrijpende ziekte of fysieke beperking een extreme lichamelijke prestatie verrichten, ligt niet voor de hand. Maar de hoofpersonen in dit nieuwe programma stopten nooit met dromen en gaan door roeien en ruiten om hun doel te bereiken. Jamai Loman strijdt mee aan hun zijde.

RTL 4 – kanaal 4
woensdag 28 oktober – 21:30 uur

Griezelen

Horror Week Marathon – Extra enge Halloween

De hele nacht topproducties die eerder dit jaar te zien waren op het Crimson Screen Horror Film Fest in South Carolina. Dat wordt dus bingen met zombie- en vampierfilms, slashers en allerlei andere soorten enge korte films, zoals experimentele films die zijn gemaakt door studenten.

Shorts TV – kanaal 321
zaterdag 31 oktober – 23:39 uur

*Deze zender is onderdeel van het Infotainment pakket. Dit Themapakket is heel makkelijk aan- en uit te zetten via My T-Mobile Thuis.

Community

Vragen?

Heb je vragen over de Kijktips van deze maand? Stel ze dan op de T-Mobile Community. Onze Community Managers, maar ook andere klanten staan altijd voor je klaar.

Naar de T-Mobile Community