Hét Unlimited netwerk

Voor de 2e keer op rij het best geteste netwerk van Nederland

Hoera! Dit jaar heeft T-Mobile opnieuw het best geteste netwerk van Nederland volgens het jaarlijkse onderzoek van P3 Group. Een betere mobiele ervaring is er in Nederland dus niet. En daar zijn we super trots op!

Want volgens het onderzoek van P3 Group heeft T-Mobile als enige telecomprovider ‘outstanding’ gepresteerd en hebben we gewonnen in beide categorieën: voice en data. Maar we zijn nog niet klaar. We zijn nooit klaar. Wij werken aan nog hogere snelheden, meer capaciteit, nóg betere dekking zodat iedereen altijd en overal Unlimited kan videokijken, gamen of muziek luisteren.

Probeer zelf het best geteste netwerk

Ben je nog geen klant van T-Mobile? Misschien omdat je twijfelt over ons netwerk? We geven je graag de kans om het een maand lang zelf te testen. En als het je dan niet bevalt, dan kun je er binnen een maand gewoon vanaf, en weer terug naar je huidige provider. Je zit dus nergens aan vast.

Lees meer over Test ons nu

Voor de 2e keer op rij als beste getest

Wat is 4G?

4G is een mobiel netwerk dat nodig is om mobiel te kunnen internetten. Het is de opvolger van 3G en is vele malen sneller en stabieler met snelheden tot wel 300 MB/s. Dankzij 4G (en 4G+) kun je waar je ook bent internet gebruiken op je smartphone, tablet of laptop.


Geniet van 4G van T-Mobile

4G

Met 4G van T-Mobile kun je supersnel internetten, muziek streamen, video kijken en gamen op je mobiele devices of laptop. Wij bieden je een 4G-netwerk, ook onderweg en op moeilijk bereikbare plekken in Nederland. Ons netwerk is supersnel en stabiel, ook bij drukte.

  • Een T-Mobile abonnement (toegang tot het 4G-netwerk is standaard voor al onze klanten)
  • Een smartphone die geschikt is voor 4G (de meeste moderne toestellen)
  • Dekking van het 4G-netwerk

Ik ga voor 4G van T-Mobile

4G+

4G+ is een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk. Met 4G+ kun je nu nog sneller en stabieler video’s, games of muziek streamen via het mobiele netwerk.


Het Unlimited netwerk

Het Unlimited netwerk
Hoe werkt ons Unlimited netwerk?

Het Unlimited netwerk bouwen is niet eenvoudig. Dat blijkt wel, omdat we in Nederland nog steeds de enige provider zijn die betaalbare Unlimited internet kan aanbieden. Dagelijks maken bijna 4 miljoen mensen gebruik van ons netwerk en het aantal ‘Unlimited klanten’ neemt snel toe.

Maar wat maakt dit netwerk van T-Mobile nu zo uniek?

We leggen je het graag uit, maar onthoud één ding: het draait allemaal om capaciteit. Het netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden over 4G.

Wat maakt het Unlimited netwerk zo uniek?

Om te beginnen hebben wij meer dan 11 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast.

Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de kwaliteit van ons netwerk. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Wij hebben er tijdens de frequentieveiling van 2012 voor gekozen om het frequentiepakket te kopen dat uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden data.

De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft. En dat geeft vertrouwen als je klanten de vrijheid van Unlimited aanbiedt.

Welke snelheid heeft het Unlimited netwerk?

Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de zogenaamde ‘3-band carrier aggregation’ waarmee inmiddels de helft van ons netwerk is uitgerust. 3-band carrier aggregatie zorgt ervoor dat data nog sneller getransporteerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor het streamen van video. 4G signalen worden over verschillende frequenties (radiosignalen) door de lucht getransporteerd. Wij maken onder andere gebruik van de 900Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale dekking zowel binnen- en buitenhuis.

En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 300 Mb/s. Ter vergelijking: de gemiddelde downloadsnelheid van ons netwerk ligt nu op 60Mb/s. Op veel plekken zijn snelheden van 100Mb/s tot 200Mb/s heel gewoon.

Hoe innovatief is het Unlimited netwerk?

Met meer masten en ideale frequenties alleen red je het niet. Het gaat uiteindelijk ook om de technische infrastructuur: de hard- en software.

In 2012 kozen we er voor om ons netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was en investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades te implementeren. Hierdoor kunnen we snel innoveren, de kwaliteit hoog en de kosten en energieverbruik laag houden. Dat is van belang omdat we zo mobiel internet zeer betaalbaar kunnen houden.

Ook is het netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn de centrales vervangen en compleet redundant gemaakt, waardoor het netwerk van T-Mobile zeer betrouwbaar is.

Hoe zorgen jullie er voor dat het Unlimited netwerk zo goed blijft?

We zijn blij dat we op dit moment het best geteste netwerk van Nederland hebben, en we werken er hard aan om dat zo te houden. We zijn nooit klaar! Dagelijks maken op dit moment meer dan vier miljoen mensen gebruik van ons netwerk. En met het toenemende aantal Go Unlimited gebruikers, wordt er daardoor ook meer van ons netwerk gevraagd.

Dus investeren we op dit moment alweer in nog meer masten en nieuwe technologieën om de capaciteit van ons netwerk te blijven vergroten. Zo zorgen we ervoor dat jij ook in de toekomst zorgeloos en razendsnel kan gamen, Netflix kan kijken, muziek streamt of bestanden kan downloaden en versturen over 4G.

Heeft het Unlimited netwerk een landelijke dekking?

Ja! Op dit moment hebben we landelijke 4G-dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. Deze mensen kunnen allemaal profiteren van supersnel 4G en 4G+. En we zijn nog niet klaar. We blijven continu ons Unlimited netwerk verbeteren. Samen met ons volledig vernieuwde 3G-netwerk levert dit versterkte dekking op voor zowel bellen als mobiel internet.

Benieuwd hoe het 4G-dekkingsgebied er bij jou uitziet? Bekijk het op onze dekkingskaart.


Vragen over P3-Group

P3-Group

Wie is P3 Group?

P3 Group voert internationale testen uit op gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

Wat is de Mobile Benchmark?

De Mobile Benchmark is een rapport dat de prestaties laat zien van de verschillende P3 geteste Nederlandse mobiele netwerken. In 2017 heeft T-Mobile 956 van de 1000 punten behaald. Vodafone heeft 931 punten behaald, KPN 930 en Tele2 919 punten. In 2016 werd T-Mobile door P3-Group ook al verkozen tot het beste netwerk in de Mobile Benchmark.

Bekijk het volledige Mobile Benchmark rapport 2017 (pdf)

De P3-Group test

Wat wordt er precies getest?

P3 Group test de dekking, capaciteit en netwerkkwaliteit vanuit het oogpunt van de gebruiker van het mobiele netwerk. Kan een T-Mobile klant bijvoorbeeld zonder problemen websites bezoeken en apps gebruiken?

Tijdens de test wordt er op verschillende locaties, in grote en in kleine steden door Nederland en onderweg, gekeken naar de mobiele verbinding op diverse tijdstippen. Er wordt bij het testen ook rekening gehouden met gebruikte en oudere toestellen.


Populaire 4G-telefoons en Sim Only


Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom 4G

Bezig met laden...