Ons nieuwe 4G-netwerk geeft Nederland meer

Nieuw netwerk, meer masten, meer 4G

Hoera! Wij hebben het best geteste netwerk van Nederland, volgens P3-Group. T-Mobile is het beste op het gebied van bellen, data en netwerkdekking in grote en kleine steden maar ook onderweg. P3-Group test jaarlijks de kwaliteit van mobiele netwerken vanuit het oogpunt van de gebruiker. Jij dus.

Ervaar zelf het best geteste netwerk

Ben je nog geen klant van T-Mobile? We nodigen je graag uit om ons supersnelle 4G-netwerk zelf te ervaren. Stap vandaag nog over en test ons netwerk zelf. Ben je als nieuwe klant toch niet overtuigd? Dan kun je gewoon binnen een maand weer overstappen. Je zit nergens aan vast.

Ik wil een maand testen

Wat is 4G?

Het 4G-netwerk is het mobiele netwerk waarmee je data kunt verbruiken. 4G is de opvolger van 3G en geeft sneller en stabieler internet op je smartphone, tablet of je laptop.


Geniet van 4G van T-Mobile

4G

Met 4G van T-Mobile kun je zorgeloos live streamen, je favoriete serie kijken of bijvoorbeeld muziek luisteren via Deezer. Wij bieden jou een supersnel 4G-netwerk, ook onderweg en op moeilijker bereikbare plekken in Nederland. Geniet van supersnel 4G-internet, ook bij drukte.

Wat heb je daarvoor nodig?:

  • 4G-dekking
  • Een geschikt toestel
  • Een abonnement bij T-Mobile. Toegang tot het 4G-netwerk is voor alle klanten gratis!

Ik ga voor 4G van T-Mobile

4G+

Met 4G+ kun je nu nog sneller en stabieler video's of muziek streamen via het mobiele netwerk. 4G+ is geen nieuw netwerk, maar een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk.


Ons 4G-netwerk

4G op je tablet
T-Mobile start de met uitrol van 3CA. Wat is 3CA?

T-Mobile is als eerste provider gestart met de uitrol van 3CA (4G+ Carrier-Aggregatie). Op dit moment gebruikt T-Mobile landelijk 4G op 2 frequentiebanden, namelijk de 900 MHz en 1800 MHz. Nu komt de 2100 MHz frequentieband daarbij. De combinatie van deze drie frequentiebanden noemen we 3CA (4G+ Carrier-Aggregatie). Hierdoor kun je bijvoorbeeld nog sneller internetten, tot wel 300 Mbps. Ook op plekken waar het erg druk is.

De uitrol is gestart met meer dan 450 masten in meer dan 90 steden en dorpen in Nederland. Het is nog niet bekend wanneer Nederland landelijk gedekt is met 3CA (4G+ Carrier-Aggregatie). Let op: 3CA is alleen geschikt voor 4G-toestellen.

Hoe werkt ons 4G-netwerk

In Nederland hebben we meer dan 7000 nieuwe 4G-masten geplaatst. Omdat we de capaciteit van ons netwerk hebben vergroot, kunnen er meer mensen tegelijk ons netwerk gebruiken en blijft de snelheid behouden.

Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder. Zo hebben we ook bij drukte, voldoende capaciteit beschikbaar zodat jouw snelheid behouden blijft. We zijn bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar een 6-baans snelweg gegaan! Meer masten betekent meer capaciteit. Samen met ons vernieuwde 3G-netwerk, zorgt dit voor optimale dekking binnen- en buitenshuis.

Wij kunnen met trots zeggen dat we gemiddeld de hoogste 4G-snelheid hebben. En we bieden jou een supersnel netwerk, ook onderweg en op moeilijker bereikbare plekken in Nederland. Zowel buiten- als binnenshuis.

Wat is er zo bijzonder aan het 4G-netwerk van T-Mobile?

T-Mobile heeft er voor gekozen om een ander 4G-netwerk aan te leggen dan anderen. Je kan namelijk een 4G-netwerk op verschillende manier bouwen.

Om klanten hoge snelheden te bieden, heb je masten nodig met een hoge frequentie (1800MHz). Snelle masten voor heel snel internet, maar dat werkt alleen goed als je in de buurt van mast blijft. Als provider kan je er dus ook voor kiezen om je 4G-netwerk in te richten op bereik. Door het plaatsen van masten met een lage frequentie (900 MHz) zijn ze optimaal voor bereik. Maar dan is het internet helaas niet zo snel, voor ons dus niet ideaal.

Bij T-Mobile vinden we namelijk snelheid en bereik allebei belangrijk. We hebben daarom een compleet nieuw netwerk gebouwd. We hebben in totaal rond de 7000 oude masten vervangen voor nieuwe masten met zowel hoge als lage frequenties. Heel snel internet én optimaal bereik. Dat is de kracht van ons nieuwe 4G-netwerk.

Wat is een mast nou eigenlijk?

Wanneer we bij T-Mobile praten over masten, dan hebben we het over zendmasten. Een zendmast is een hoge constructie die wordt gebruikt voor het bevestigen van antennes. Onze masten hebben meerdere antennes en deze antennes zorgen dat frequenties goed worden uitgezonden. We doen dit zodat jij optimaal ontvangst hebt en snel mobiel internet.

7000 masten, wat zegt dat nou?

Tot voorkort had T-Mobile voornamelijk masten met hoge frequenties in gebruik. De snelheid was hoog maar het bereik was minder goed. Om toch een goed 3G-netwerk met landelijke dekking te realiseren, hebben we veel 3G-masten door het land geplaatst. Hierdoor is het bereik verbeterd.

Eind 2012 hebben we een nieuwe frequentie-vergunning gekregen. Hierdoor hebben we de afgelopen jaren naast meer 3G-masten, ook 4G-masten mogen bouwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we optimaal hebben kunnen profiteren van de grote hoeveelheid aan masten.

  • We hebben eerst alle locaties waar een mast staat, voorzien van een 4G-mast met hoge frequentie. Hierdoor is ons netwerk nog sneller geworden.
  • Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van de allernieuwste apparatuur, waardoor we een tweede mast konden activeren op dezelfde locatie met lage frequentie, die het bereik versterkt voor een optimale landelijke 4G-dekking. Zowel buiten- als binnenshuis.

 

In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 7000 nieuwe masten geplaatst. Hierdoor hebben we landelijke 4G-dekking gekregen en hebben we een dekkingspercentage van 99%. Maar we zijn er nog niet, we gaan onverminderd door met het plaatste van nieuwe 4G-masten. Inmiddels zijn in de hele Randstad en de top 20 steden in Nederland al voorzien van 4G-masten met lage frequenties. Begin 2016 zijn er nog eens 2000 nieuwe 4G-masten geplaatst. Samen met ons compleet vernieuwde 3G-netwerk, levert dit een optimale dekking op voor zowel bellen als mobiel internet.

Ons nieuwe 4G-netwerk geeft Nederland meer
Nieuw netwerk, meer masten, meer 4G

  • Landelijke dekking
  • Meer capaciteit
  • Meer snelheid

 


Nieuw netwerk, meer masten, meer 4G

Landelijke dekking

Op dit moment hebben we landelijke 4G-dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. Deze mensen kunnen allemaal profiteren van supersnel 4G. En we zijn nog niet klaar. We blijven continu ons netwerk verbeteren. Samen met ons volledig vernieuwde 3G-netwerk levert dit versterkte dekking op voor zowel bellen als mobiel internet.

Benieuwd hoe het 4G-dekkingsgebied er bij jou uitziet? Bekijk het op onze dekkingskaart.

Meer capaciteit

De afgelopen jaren hebben wij gebouwd aan het netwerk van de toekomst. We hebben er bewust voor gekozen om niet ons bestaande netwerk aan te passen maar een volledig nieuw netwerk te bouwen en de allernieuwste technologieën toe te voegen. Zodat jij ongestoord kunt appen, streamen, surfen, gamen, bellen en muziek kunt luisteren.

We hebben meer dan 8450 nieuwe 4G-masten geplaatst in Nederland. De grote capaciteit die ons netwerk daardoor heeft zorgt ervoor dat meer mensen tegelijk ons netwerk kunnen gebruiken waarbij de snelheid behouden blijft.

Vergelijk het met een snelweg. Doordat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst hebben we niet alleen een nieuwe snelweg, maar vooral meer banen aangelegd. Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder. Zo hebben we ook bij drukte voldoende capaciteit beschikbaar, waardoor je jouw snelheid kunt behouden.

Meer over ons nieuwe 4G-netwerk

Meer snelheid

Wij kunnen met trots zeggen dat we gemiddeld de hoogste snelheid aanbieden op 4G. Uit recente, onafhankelijke onderzoeken van DIKW Consultancy blijkt namelijk dat de gemiddelde 4G-internetsnelheid bij T-Mobile, in de gemoderniseerde gebieden, voor het derde kwartaal op rij, hoger is ten opzichte van de twee andere grote providers.

Een supersnel netwerk dus, ook onderweg en op moeilijker bereikbare plekken in Nederland. Zowel buiten- als binnenshuis.

Meer over internetsnelheid


Vragen over P3-Group

P3-Group

Wie is P3-Group?

P3-Group voert internationale testen uit op gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

Wat is de Mobile Benchmark?

De Mobile Benchmark is een rapport dat de prestaties laat zien van de verschillende P3 geteste Nederlandse mobiele netwerken. T-Mobile heeft 966 van de 1000 punten behaald. KPN heeft 942 punten, Vodafone 920 en Tele2 902 punten.

Bekijk het volledige Mobile Benchmark rapport (pdf)

De P3-Group test

Wat wordt er precies getest?

P3-Group test de dekking, capaciteit en netwerkkwaliteit vanuit het oogpunt van de gebruiker van het mobiele netwerk. Kan een T-Mobile klant bijvoorbeeld zonder problemen websites bezoeken en apps gebruiken?

Tijdens de test wordt er op verschillende locaties, in grote en in kleine steden door Nederland en onderweg, gekeken naar de mobiele verbinding op diverse tijdstippen. Er wordt bij het testen ook rekening gehouden met gebruikte en oudere toestellen.

Waarom heeft T-Mobile vorig jaar niet meegedaan aan de test?

T-Mobile deed vorig jaar niet mee in de test omdat we bezig waren met de verbouwing en vernieuwing van ons netwerk. Het zou daarom geen terechte beoordeling zijn tussen de Nederlandse mobiele netwerken.

Ik heb vaak netwerkklachten, hoe kan dat nu nog?

Vanaf eind oktober 2015 hebben we landelijke 4G-dekking. Dit betekent dat 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. Ervaar je op dit moment netwerkproblemen? Dan kun je via onze dekkingskaart een melding maken. Onze netwerkspecialisten nemen jouw situatie dan onder de loep en informeren jou over de uitkomst van het onderzoek.


Populaire 4G-telefoons en Sim Only


Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom 4G

Bezig met laden...