Hét Unlimited 4G netwerk

Het snelste mobiele netwerk van Nederland

Goed nieuws: we hebben de Speedtest Award van Ookla gewonnen! Deze is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoeksrapport van Ookla analysis of Speedtest Intelligence data over de periode Q2-Q3 2017. Daarvoor zijn ruim een half miljoen meetresultaten verwerkt, op zoveel mogelijk verschillende locaties in Nederland, door ruim 180.000 verschillende mobiele apparaten. De leider op het gebied van het meten van internetsnelheden bevestigde dat je al je bestanden via ons netwerk gemiddeld het snelst verzendt of ontvangt. Eerder dit jaar kwam ons netwerk voor de 2e keer op rij als beste uit de test van P3 Group. Bij T-Mobile zit je dus wel goed voor supersnel internet via het mobiele netwerk:

  • De hoogste gemiddelde snelheid
  • Een innovatief netwerk
  • Landelijke 4G/4G+ dekking
  • Veel datacapaciteit door grootste hoeveelheid masten

De Speedtest Award van Ookla

De Speedtest Award van Ookla

Via de halfjaarlijkse Speedtest van Ookla worden de mobiele providers van Nederland getest. KPN, Vodafone, Tele2, andere providers en wij werden aan de tand gevoeld. Daarvoor zijn ruim een half miljoen meetresultaten verwerkt, op zoveel mogelijk verschillende locaties in Nederland, door ruim 180.000 verschillende mobiele apparaten. Met gemiddelde downloadsnelheden van ongeveer 65 Mbps (op telefoons die 4G ondersteunen), kwamen we veruit als beste uit de bus. Daarom ontvingen wij de award “Nederlands snelste mobiele netwerk”. 

Bekijk het Engelstalige rapport of bekijk het Nederlandstalige rapport.

 

Wat is 4G?

4G is een mobiel netwerk dat nodig is om mobiel te kunnen internetten. 4G staat voor “vierde generatie”. Want 4G is de vierde generatie van het mobiele netwerk. Het is de opvolger van 3G en is vele malen sneller en stabieler met theoretische maximumsnelheden tot wel 450 Mbps. Dankzij 4G (en 4G+) kun je waar je ook bent internet gebruiken op je smartphone, tablet of laptop. Dit komt doordat het 4G netwerk even snel is als dat je thuis op het wifi-netwerk zit. Hierdoor kun je buiten, onderweg, tijdens het reizen met openbaar vervoer of bij je opa en oma op het platteland gewoon snel internetten. Waar je vroeger nog last had van een haperende video, of dat je lang moest wachten tot een foto of berichtje verzonden was, is dat met 4G verleden tijd. 4G zorgt voor snel internet, waar je ook bent!

De snelheid van 4G internet

De snelheid van 4G hangt af van een aantal factoren. Zitten er bijvoorbeeld veel mensen op hetzelfde netwerk (bijvoorbeeld op een festival)? Dan is de snelheid iets langzamer. Of wanneer je in een gebied bent waar 4G nog niet helemaal ondersteund is, is de snelheid ook langzamer. Wij vinden de snelheid van jouw mobiele 4G netwerk belangrijk. Vandaar blijven we investeren in meer masten en technologieën zodat jij zorgeloos kan genieten van ons 4G netwerk! Op dit moment ligt de gemiddelde downloadsnelheid op 80 mb per seconde. Maar door meerdere masten wordt de theoretische maximumsnelheid van het T-Mobile netwerk verhoogd naar 450 mb per seconde. Dat wordt dus sneller en sneller!

4G dekking

Op dit moment hebben we landelijke 4G dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G dekkingsgebied van T-Mobile. Deze mensen kunnen allemaal profiteren van supersnel 4G en 4G+ internet. En we zijn nog niet klaar. We blijven continu ons Unlimited netwerk verbeteren. Samen met ons volledig vernieuwde 3G-netwerk levert dit versterkte dekking op voor zowel bellen als mobiel internet. Benieuwd hoe het 4G dekkingsgebied er bij jou uitziet? Bekijk het op onze dekkingskaart.

4G router

Heb je thuis of op het werk last van instabiel internet? Dan is een 4G router de oplossing voor jou. Met de Huawei B618 4G router heb je het perfecte alternatief voor vast internet. De 4G router zet het signaal om in wifi en al je apparaten hebben hierdoor snel en stabiel 4G internet. Stekker erin, en gaan! Ontdek alles over 4G voor Thuis.

 


Ideaal voor Unlimited

 


 

Geniet van 4G internet van T-Mobile

4G

Met 4G internet van T-Mobile kun je supersnel internetten, muziek streamen, video kijken en gamen op je mobiele devices of laptop. Wij bieden je een 4G-netwerk, ook onderweg en op moeilijk bereikbare plekken in Nederland. Ons 4G netwerk is supersnel en stabiel, ook bij drukte.

  • Een T-Mobile abonnement (toegang tot het 4G-netwerk is standaard voor al onze klanten)
  • Een smartphone die geschikt is voor 4G internet (de meeste moderne toestellen)
  • Dekking van het 4G-netwerk


Kies jouw abonnement met 4G

4G+

4G+ is een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk. Met 4G+ kun je nu nog sneller en stabieler video’s, games of muziek streamen via het mobiele netwerk.

Wat heb je nodig voor 4G+?

  • 4G+ dekking. Bekijk de dekkingskaart.
  • Een toestel dat geschikt is voor 4G+
  • Een abonnement bij T-Mobile. Toegang tot het 4G+ netwerk is voor alle klanten gratis!

Nieuwsgierig naar de internetsnelheid van ons 4G+ netwerk? Download de Ookla Speedtest app en doe een snelheidsmeting.

4G bellen (VoLTE)

Bij T-Mobile kun je nu ook tegelijkertijd bellen én internetten over het 4G netwerk. Dat betekent sneller internet tijdens het bellen! Interesse? Kijk dan of je mee kunt doen met de T-Mobile trial voor 4G bellen (VoLTE).

 


 

Het Unlimited 4G netwerk

Het Unlimited netwerk
Hoe werkt ons Unlimited netwerk?

Het Unlimited netwerk bouwen is niet eenvoudig. Dat blijkt wel, omdat we in Nederland nog steeds de enige provider zijn die betaalbare Unlimited 4G internet kan aanbieden. Dagelijks maken bijna 4 miljoen mensen gebruik van ons netwerk en het aantal ‘Unlimited klanten’ neemt snel toe. Ben jij T-Mobile klant en wil je Unlimited uitproberen? Ga dan een dag helemaal los met Unlimited Data for a Day NL. Met deze internetbundel ben je 24 uur online in Nederland voor maar € 3,-.

Maar wat maakt dit netwerk van T-Mobile nu zo uniek?

We leggen je het graag uit, maar onthoud één ding: het draait allemaal om capaciteit. Het 4G netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden over 4G.

Wat maakt het Unlimited netwerk zo uniek?

Om te beginnen hebben wij meer dan 11 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast.

Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de kwaliteit van ons netwerk. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Wij hebben er tijdens de frequentieveiling van 2012 voor gekozen om het frequentiepakket te kopen dat uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden data.

De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft. En dat geeft vertrouwen als je klanten de vrijheid van Unlimited aanbiedt.

Welke snelheid heeft het Unlimited netwerk?

Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de zogenaamde ‘3-band carrier aggregation’ waarmee inmiddels de helft van ons netwerk is uitgerust. 3-band carrier aggregatie zorgt ervoor dat data nog sneller getransporteerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor het streamen van video. 4G signalen worden over verschillende frequenties (radiosignalen) door de lucht getransporteerd. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

Je kan ons 4G netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale 4G dekking zowel binnen- en buitenhuis.

En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. Ter vergelijking: de gemiddelde downloadsnelheid van ons netwerk ligt nu op 80 Mbps. Op veel plekken zijn snelheden van 100 Mbps tot 200 Mbps heel gewoon.

Hoe innovatief is het Unlimited netwerk?

Met meer masten en ideale frequenties alleen red je het niet. Het gaat uiteindelijk ook om de technische infrastructuur: de hard- en software.

In 2012 kozen we er voor om ons 4G netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was en investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades te implementeren. Hierdoor kunnen we snel innoveren, de kwaliteit hoog en de kosten en energieverbruik laag houden. Dat is van belang omdat we zo mobiel internet zeer betaalbaar kunnen houden.

Ook is het 4G netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn de centrales vervangen en compleet redundant gemaakt, waardoor het 4G netwerk van T-Mobile zeer betrouwbaar is.

Hoe zorgen jullie er voor dat het Unlimited 4G netwerk zo goed blijft?

We zijn blij dat we op dit moment het best geteste 4G netwerk van Nederland hebben, en we werken er hard aan om dat zo te houden. We zijn nooit klaar! Dagelijks maken op dit moment meer dan vier miljoen mensen gebruik van ons netwerk. En met het toenemende aantal Go Unlimited gebruikers, wordt er daardoor ook meer van ons 4G netwerk gevraagd.

Dus investeren we op dit moment alweer in nog meer masten en nieuwe technologieën om de capaciteit van ons 4G netwerk te blijven vergroten. Zo zorgen we ervoor dat jij ook in de toekomst zorgeloos en razendsnel kan gamen, Netflix kan kijken, muziek streamt of bestanden kan downloaden en versturen over 4G.

 


 

Vragen over P3-Group

P3-Group

Wie is P3 Group?

P3 Group voert internationale testen uit op gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

Wat is de Mobile Benchmark?

De Mobile Benchmark is een rapport dat de prestaties laat zien van de verschillende P3 geteste Nederlandse mobiele netwerken. In 2018 heeft T-Mobile 977 van de 1000 punten behaald. Vodafone heeft 962 punten behaald, KPN 940 en Tele2 908 punten. In 2017 en 2016 werd T-Mobile door P3-Group ook al verkozen tot het beste netwerk in de Mobile Benchmark.

Bekijk het volledige Mobile Benchmark rapport 2017 (pdf)

De P3-Group test

Wat wordt er precies getest?

P3 Group test de dekking, capaciteit en netwerkkwaliteit vanuit het oogpunt van de gebruiker van het mobiele netwerk. Kan een T-Mobile klant bijvoorbeeld zonder problemen websites bezoeken en apps gebruiken?

Tijdens de test wordt er op verschillende locaties, in grote en in kleine steden door Nederland en onderweg, gekeken naar de mobiele verbinding op diverse tijdstippen. Er wordt bij het testen ook rekening gehouden met gebruikte en oudere toestellen.

 


 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom 4G

Bezig met laden...