eSIM bij T-Mobile

Je digitale simkaart

esim

Dual sim met eSIM bij T-Mobile

Wat is dual sim? | Voordelen van dual sim | Dual simtelefoons | Wat is eSIM? | Voordelen van eSIMeSIM telefoonseSIM bestellen | Veelgestelde vragen

Ben jij geïnteresseerd in een dual simtelefoon of in het gebruiken van een dual simtelefoon met eSIM? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je kon al langer telefoons met dual sim bij T-Mobile kopen, maar vanaf nu bieden wij ook abonnementen aan met dual sim in combinatie met eSIM, als eerste Nederlandse provider! Ontdek hier de verschillende mogelijkheden.

simkaart wisselen voor esimabonnement met esim bestellen
eSIM zakelijk gebruiken?

Wat is dual sim?

Een dual simtelefoon is een telefoon waar je twee simkaarten in kunt plaatsen. Je kunt dan met één telefoon twee verschillende nummers, en dus ook twee verschillende abonnementen gebruiken.

Voordelen van dual sim

Dual sim kan om verschillende redenen handig zijn. Zo zijn er voordelen als je een zakelijk én een privénummer hebt. Maar ook als je vaak naar het buitenland gaat of als je twee abonnementen wilt voor bellen en internet.

Lees meer

Dual sim via eSIM of simkaarten

Dual simtelefoons komen in twee vormen:

 • Toestellen met ruimte voor een simkaart en een eSIM.
  Scroll verder voor veel meer informatie over eSIM.
 • Toestellen met ruimte voor 2 nano simkaarten.

Maar let op: niet alle telefoons zijn geschikt om dual sim te gebruiken.

Lees meer

Wat is eSIM?

eSIM is een afkorting voor embedded SIM en is de opvolger voor de bekende plastic simkaart. Een eSIM doet hetzelfde als een traditionele simkaart alleen zit deze ingebouwd in je telefoon of device. Je hebt met een eSIM geen fysieke simkaart meer nodig. Net als een plastic simkaart wordt een eSIM gebruikt om verbinding te maken met het netwerk van T-Mobile. In plaats van een simkaart in je telefoon te stoppen, download je een eSIM profiel op je telefoon. Dit doe je door het scannen van een QR-code die je van ons ontvangt nadat je een abonnement hebt afgesloten.

simkaart wisselen voor esimabonnement met esim bestellen
eSIM zakelijk gebruiken?

De voordelen van eSIM

 • Switchen van abonnement wordt nog makkelijker
 • Je kunt je simkaart niet kwijtraken
 • Ondersteunt dual sim: je bent op 2 nummers bereikbaar
 • Smartphonefabrikanten hoeven straks in een toestel geen ruimte meer over te houden voor een simkaartslot

Dual sim met eSIM bij T-Mobile

Vanaf nu kun je bij T-Mobile een abonnement afsluiten met eSIM. Dit kan bij zowel een abonnement met toestel als bij een Sim Only abonnement. Als je al een abonnement bij ons hebt, kan je uiteraard ook een eSIM aanvragen als vervanging voor je plastic simkaart.

Let er wel op dat je alleen gebruik kunt maken van eSIM als jouw telefoon beschikt over de eSIM-functionaliteit. Alleen de nieuwste smartphones ondersteunen de eSIM techniek. Bekijk daarom eerst de specificaties van je telefoon of eSIM hiervoor geschikt is.

Als je een abonnement met eSIM afsluit bij T-Mobile ontvang je een QR-code. Met deze QR-code download je de eSIM op je telefoon. Vervolgens wordt de eSIM automatisch geactiveerd of in sommige gevallen moet je de eSIM activeren in My T-Mobile.

eSIM bestellen, downloaden en activeren

Alleen de nieuwste smartphones, zoals de iPhone 14 serie, Samsung S22 familie, Samsung Z Flip4 en nieuwere toestellen, ondersteunen de eSIM techniek. Ook de Samsung Galaxy Watch5, Apple Watch 8, iPad Pro en iPad Air beschikken over deze functionaliteit. Bekijk daarom eerst de specificaties van je telefoon of eSIM hiervoor geschikt is.

eSIM bestellen

eSIM bestellen

Ben je geïnteresseerd in een eSIM? Bij T-Mobile kun je jouw eSIM op drie manieren bestellen:

 • Je hebt al een abonnement bij T-Mobile. Dan kun je je huidige simkaart vervangen door een eSIM. Ga dan naar My T-Mobile om je aanvraag voor een eSIM te doen.
 • Bestel een nieuw abonnement met eSIM bij T-Mobile. Doe dit in een van onze T-Mobile shops of bestel je abonnement met eSIM online.
 • Verleng je abonnement met eSIM. Mag je jouw T-Mobile abonnement verlengen? Goed nieuws! Dan kun je vanaf nu verlengen met een abonnement met telefoon of een Sim Only.

QR-code ontvangen

Als je een eSIM hebt besteld sturen wij je een QR-code. Dit kan op drie manieren.

 • Nieuwe abonnees krijgen de QR-code als QR-card toegestuurd via de post.
 • Als je sim wordt vervangen door eSIM of als je verlengd hebt met eSIM, dan krijg je een brief met daarin de QR-code.
 • Heb je alles zelf geregeld in My T-Mobile, dan kan je de QR-code downloaden in My T-Mobile

 

eSIM downloaden en activeren

Je hebt je eSIM besteld. En nu? Bekijk in de video hieronder hoe je jouw eSIM downloadt en activeert.

Nieuws over eSIM

Twee sims in je toestel

"Ideaal voor mensen die gebruikmaken van meerdere simkaarten en abonnementen."

Welke toestellen zijn geschikt?

"We verwachten dat steeds meer smartphones geschikt zullen worden voor dual sim en eSIM."

4 voordelen van eSIM

"Met eSIM kun je heel gemakkelijk twee abonnementen tegelijkertijd gebruiken op je toestel. Maar er zijn nog meer voordelen!"

Veelgestelde vragen over dual sim en eSIM

 

 • eSIM is beschikbaar voor Sim Only abonnementen en bij abonnementen met een toestel. Met PrePaid kan je geen eSIM bestellen. Alleen de nieuwste smartphones, zoals de iPhone 12, Samsung S21 en nieuwere toestellen, ondersteunen de eSIM techniek. Ook de iPad Pro en iPad Air beschikken over deze functionaliteit. Bekijk daarom eerst de specificaties van je telefoon of eSIM hiervoor geschikt is.

 • Nee, dit is niet mogelijk. Duo sim is alleen mogelijk met twee fysieke simkaarten.

 • Ja, je kan een eSIM aanvragen als vervanging voor je plastic simkaart. Dit kan in My T-Mobile of in een van onze T-Mobile shops.

 • Er komen steeds meer telefoons met dual sim. De meeste toestellen van Samsung, Huawei en OnePlus maken bijvoorbeeld gebruik van dual sim met twee nano simkaartjes. Een aantal van de toestellen die wij verkopen met dual sim zijn onder andere:

 • Als je een abonnement met eSIM afsluit bij T-Mobile ontvang je een QR-code. Met deze QR-code download je het eSIM profiel op je telefoon. Heb je een nieuw abonnement afgesloten, dan wordt je eSIM automatisch geactiveerd. Heb je je abonnement verlengd of vervang je je plastic simkaart voor een eSIM, dan moet je eSIM geactiveerd worden in My T-Mobile.

 • Volg deze stappen om Multisim te kopen:​

  1. Open de Watch-app op je iPhone. Zorg dat je Apple Watch (GPS + Cellular) is ontgrendeld en bijgewerkt naar watch OS 8.1.​
  2. Ga naar Mobiel netwerk.​
  3. Verschijnt er een melding over een aanbiederupdate? Tik dan op Werk bij.​
  4. De knop Configureer mobiel netwerk wordt actief. Tik hierop.​
  5. Je komt nu op de Multisim bestelpagina van T-Mobile. Hier kun je inloggen met je My T-Mobile account en Multisim kopen.
  6. Na je aankoop zie je een bevestiging dat het gelukt is. Je Apple Watch wordt nu klaargemaakt voor gebruik.

  Heb je nog geen Apple Watch (GPS + Cellular)? Bestel de allernieuwste Apple Watch Series 7Apple Watch Series 7 (GPS + Cellular) nu bij ons!

 • Als je je normale simkaart wilt omwisselen voor eSIM, dan betaal je de eerste keer het bedrag (€ 5,09) voor een nieuwe eSIM. Wel kan je als je eSIM hebt, tot twee keer per jaar een nieuwe eSIM aanvragen. Dit is handig als je bijvoorbeeld van telefoon wilt wisselen.

  Het wisselen van een Multisim is wél gratis.

 • WhatsApp ondersteunt het gebruik van twee mobiele nummers op één WhatsApp-account niet. Maar, als je op je dual simtelefoon ook de WhatsApp Business app installeert, dan kan je met beide nummers op één telefoon appjes sturen en ontvangen.

 • iMessage ondersteunt de dual simfunctionaliteit nog niet. Dat wil zeggen dat je inderdaad maar één nummer op iMessage kan hebben per telefoon.

 • Je kunt Visual Voicemail ook gebruiken met twee simkaarten en eSIM. Let wel op de volgende punten:

  • Visual voicemail is gekoppeld aan je telefoonnummer. Wil je voor beide nummers Visual Voicemail gebruiken, dan moet de bundel aan beide abonnementen zijn toegevoegd.
  • Het voicemail wachtwoord voor beide nummers moet hetzelfde zijn, anders werkt Visual Voicemail niet.
  • Wanneer je net een eSIM hebt geactiveerd, verdwijnt je telefoonnummer uit je toestelinstellingen. Stel het telefoonnummer daarom zelf weer in (bij iPhone: Instellingen -> Telefoon -> Mijn nummer -> Primair en/of Secundair).

  Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op.

  Visual Voicemail is een Voordeelbundel waarmee je met je iPhone gebruik maakt van een visuele voicemail inbox. Je ziet snel en gemakkelijk wie er heeft ingesproken. De ingesproken berichten kun je in gewenste volgorde afluisteren, pauzeren en terugspoelen. Het afluisteren van berichten is gratis, zowel in Nederland als in het buitenland. Wil je de bundel toevoegen aan je abonnement? Ga dan naar Bundels aanpassen in My T-Mobile. 

   

 • Een eSIM is geen fysieke simkaart, maar een digitale variant. Via de eSIM maakt je Apple Watch Series 7 (GPS + Cellular) of Apple Watch SE (GPS + Cellular) verbinding zonder je iPhone. Multisim is de naam voor meerdere eSIMS die je aan bestaande mobiele abonnement kunt koppelen: een sim voor je iPhone én eentje voor je Apple Watch.