Ons mobiele netwerk komt al vier jaar op rij als beste uit de test van de onafhankelijke testautoriteit P3. Goed nieuws dus voor al onze klanten, die gebruik maken van het meest bekroonde mobiele netwerk. En wij hebben volgens Ookla ook nog eens het snelste mobiele netwerk van Nederland. Het netwerk vormt de stevige basis voor ons 5G-netwerk. 5G is al beschikbaar in het grootste deel van Nederland. Eind 2020 bieden we je landelijke 5G-dekking.

netwerk

Ruim 6 miljoen gebruikers

Ruim 6 miljoen klanten gebruiken ons snelle netwerk.
P3 beste

Meest bekroonde mobiele netwerk

4 jaar op rij als beste uit de test
Test ons nu

Test ons nu, een maand lang

Nog niet overtuigd? Dan kun je binnen een maand opzeggen

Unlimited 5G
Dit is nog maar het begin

Meer netwerkinformatie voor jou

hoogwaardig netwerk

Landelijk 5G-netwerk

5G is al beschikbaar in het grootste deel van Nederland. Eind 2020 bieden we je landelijke 5G-dekking.
Het 5G-netwerk biedt je in de toekomst ongekende snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring.

Snelste netwerk

Hoogste gemiddelde snelheid

Via onze masten met hoge frequenties (1800, 2100 en 2600 MHz), kun je internetten met snelheden tot 450 Mbps (download) en 75 Mbps (upload). Je kunt dus bijvoorbeeld supersnel streamen, skypen of gamen.

Landelijke 4G/4G+ dekking

Landelijke 4G/4G+ dekking

Dat we beschikken over het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland, komt onder andere door onze landelijke dekking van 4G/4G+. Mede door onze antennes met een lage frequentie van 900 MHz hebben we een groot bereik, ook binnen. 

Meeste masten

Grootste hoeveelheid masten

Ook bij drukte, wanneer je in de spits reist bijvoorbeeld, kan ons netwerk een consistente internetsnelheid bieden. Dit komt doordat we de meeste masten én mastlocaties hebben en daardoor ook meer data tegelijk kunnen sturen en ontvangen.

Bekijk je dekking
Dekking

Bekijk de dekkingskaart van Nederland

Alles over je internetsnelheid
Internetsnelheid

Lees alles over onze mobiele internetsnelheid

Het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland

P3 Best in test

P3 Group Netwerk Benchmark

Het P3 Connect Mobile Benchmark NL rapport geeft op een transparante manier inzicht in de prestaties van mobiele netwerken die van groot belang zullen zijn voor de consument.

Ookla Speedtest

Ookla Speedtest Award

Via de halfjaarlijkse Speedtest van Ookla kwam T-Mobile als beste uit de bus en ontvingen wij de award voor “Het snelste mobiele netwerk van Nederland".

Test ons netwerk, 1 maand lang

Nog geen klant bij T-Mobile en toch benieuwd wat wij jou te bieden hebben? Simpel. Test het gewoon zelf. Stap vandaag nog over en test een van onze Sim Only of 4G voor Thuis abonnementen. Ben je als nieuwe klant toch niet overtuigd? Dan zeg je je Sim Only of 4G voor Thuis abonnement binnen een maand weer op. De eerste maand zit je namelijk nergens aan vast.

Help ons verbeteren met onze netwerk-app

Meehelpen om ons netwerk te verbeteren? Onze Netwerk-App haalt anoniem jouw gegevens op zodat we deze kunnen inzetten voor optimalisatie en uitbreiding van ons netwerk.
Dus download de app en help ons mee om het netwerk te verbeteren.

Download app voor iPhone   Download app voor Android

eenvoudig overstappen naar T-Mobile

Zit jij nu nog bij een andere provider en ben je van plan om over te stappen naar T-Mobile? Wij helpen je hier graag mee! Je nummer kun je natuurlijk gewoon meenemen. 

Veelgestelde vragen

 • Welke snelheid heeft het T-Mobile netwerk?

  Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de zogenaamde ‘3-band carrier aggregation’ waarmee inmiddels de helft van ons netwerk is uitgerust. 3-band carrier aggregatie zorgt ervoor dat data nog sneller getransporteerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor het streamen van video. 4G-signalen worden over verschillende frequenties door de lucht verzonden. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

  Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale dekking zowel binnen- en buitenhuis.

  En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. 

 • Wat maakt het T-Mobile netwerk zo goed?

  Het draait allemaal om capaciteit. Het netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden over 4G.

  In 2012 kozen we er voor om ons netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was en investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades aan te zetten. Hierdoor kunnen we snel vernieuwen, de kwaliteit hoog houden en de kosten en energieverbruik laag.

  Ook is het netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn centrales vervangen en compleet overbodig gemaakt. Dit maakt het netwerk van T-Mobile erg betrouwbaar.

  Wij hebben meer dan 16 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. Met in totaal meer dan 50.000 4G cellen verdeeld over meer dan 4.700 locaties heeft T-Mobile de grootste datacapaciteit en mastdichtheid in Nederland. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast.

  Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de kwaliteit van ons netwerk. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Wij hebben er tijdens de frequentieveiling van 2012 voor gekozen om het frequentiepakket te kopen dat uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden data.

  De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft.

 • Wordt 4G vervangen door 5G?

  5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk.

 • Wat kan ik straks met 5G?

  Een betere vraag zou zijn: wat kan ik straks niet met 5G? Want de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan cloud gamen, augmented reality, je slimme woning bedienen of het monitoren van je gezondheid… allemaal met je smartphone. En dit is pas het begin.

 • Wanneer is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend?

  Na de fusie met Tele2 zijn onze netwerken samengevoegd. Door de integratie van onze infrastructuren krijgen onze klanten straks een landelijk 5G-netwerk van wereldklasse. In 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

 • Wat is P3-Group?

  P3-Group voert internationale testen uit op het gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

 • Kan ik de rapporten van de eerdere tests ook inzien?

  Natuurlijk kan dat! We winnen al vier jaar op rij en die resultaten delen we graag met je. Hier kan je de rapporten van 2016, 2017, 2018 en 2019 inzien.