Weer een prijs voor ons netwerk

Nu de beste videostreaming van de wereld

Prijzenkast

Smartphones worden elke dag slimmer. We verbruiken met z’n allen steeds meer data. En we verbinden steeds meer apparaten met elkaar. Daarom blijven we bij T-Mobile ons netwerk continu verbeteren en uitbreiden met nieuwe technologieën. Zo doen we alles om jou de allerbeste netwerkervaring te geven. En dat we daar steeds beter in slagen, blijkt alleen al uit de vele prijzen die we winnen.

Ons mobiele netwerk is door testautoriteit umlaut eerder al vijf keer uitgeroepen tot ‘Best geteste mobiele netwerk van Nederland’. Van de in totaal 7 mobile netwerk tests die Umlaut sinds 2015 in Nederland heeft uitgevoerd is T-Mobile van 2016 t/m 2021 vijf keer op rij uitgeroepen tot ‘Best in Test’”. In de laatste netwerktest 2022 heeft T-Mobile de score “uitmuntend” behaald. Kortom, dit netwerk is het “Meest bekroonde mobiele netwerk” van Nederland. En onlangs nog tot ‘Uitmuntend mobiel netwerk’.

En nu ook de beste videostreaming van de wereld. T-Mobile Nederland werd door Opensignal uitgeroepen tot Global Winner in de categorie Mobile Video Experience. Dit maakt T-Mobile tot wereldkampioen op het gebied van video streamen onderweg. Zodat jij als klant een unieke kijkervaring mag verwachten.

Wereldwijd de beste

Wereldwijd uitmuntend netwerk

Onlangs bekroond tot ‘Uitmuntend mobiel netwerk'.
Meest bekroonde mobiele netwerk

Meest bekroonde mobiele netwerk

Al vijf keer eerder het best geteste netwerk van Nederland.
Bijna 7 miljoen klanten

Bijna 7 miljoen mobiele klanten

Bijna 7 miljoen klanten gebruiken ons snelle netwerk.

Eindeloze mogelijkheden met 5G

T-Mobile heeft een landelijk dekkend 5G-netwerk. Ongeveer 98% van de Nederlanders woont in een 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. De geroemde stabiliteit, kwaliteit en snelheid vormen een stevige basis voor ons 5G-netwerk. T-Mobile beloofde om als eerste telecomaanbieder in Nederland een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te rollen. En dat hebben we waargemaakt. Ons 5G-netwerk biedt je in de toekomst ongekende snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring.

UNLIMITED
Standaard met 5G
 • Unlimited
 • Unlimited Plus
 • Unlimited & Entertainment

Meer netwerkinformatie voor jou

hoogwaardig netwerk

Landelijk 5G-netwerk

5G is al beschikbaar in het grootste deel van Nederland. Het 5G-netwerk biedt je in de toekomst ongekende snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring.

Snelste netwerk

Netwerk snelheid

Via onze masten met hoge frequenties (1800, 2100 en 2600 MHz), kun je internetten met snelheden. Dat betekent tot 450 Mbps (download) en 75 Mbps (upload). Je kunt dus bijvoorbeeld supersnel streamen, skypen of gamen.

Meeste masten

Grootste hoeveelheid masten

Ook bij drukte, wanneer je in de spits reist bijvoorbeeld, kan ons netwerk een consistente internetsnelheid bieden. Dit komt doordat we de meeste masten én mastlocaties hebben. Daardoor kunnen we ook meer data tegelijk sturen en ontvangen.

Bekijk je dekking
Dekking

Bekijk de dekkingskaart van Nederland

Alles over je internetsnelheid
Internetsnelheid

Lees alles over onze mobiele internetsnelheid

Help ons verbeteren met onze netwerk-app

Meehelpen om ons netwerk te verbeteren? Onze Netwerk-App haalt anoniem jouw gegevens op zodat we deze kunnen inzetten voor verbetering en uitbreiding van ons netwerk.
Dus download de app en help ons mee om het netwerk te verbeteren.

 

Eenvoudig overstappen
naar T-Mobile

Zit jij nu nog bij een andere provider en ben je van plan om over te stappen naar T-Mobile? Wij helpen je hier graag mee! Je nummer kun je natuurlijk gewoon meenemen. 

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de rapporten van de eerdere tests ook inzien?

  Natuurlijk kan dat! We winnen al vijf jaar op rij en die resultaten delen we graag met je. Hier kan je de voorgaande rapporten van 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2022 inzien.

 • Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de ‘3-band carrier aggregation’. Dit zorgt ervoor dat data nog sneller wordt getransporteerd. En dat is handig voor het streamen van video's. Inmiddels is de helft van ons netwerk hiermee uitgerust. 4G signalen worden over verschillende frequenties door de lucht verzonden. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

  Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. We hebben zoveel nieuwe masten geplaatst, dat we niet alleen een nieuwe snelweg, maar ook meer banen hebben aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale dekking zowel binnen- en buitenhuis.

  De data kan zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. Dit omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen.

 • Het draait allemaal om capaciteit. Het netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden. Zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden.

  In 2012 kozen we er voor om ons netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was.

  We investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades aan te zetten. Hierdoor kunnen we snel vernieuwen, de kwaliteit hoog houden en de kosten en energieverbruik laag.

  Ook is het netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn centrales vervangen en compleet overbodig gemaakt. Dit maakt het netwerk van T-Mobile erg betrouwbaar.

  Wij hebben meer dan 16 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. T-Mobile heeft de grootste datacapaciteit en mastdichtheid in Nederland. Met in totaal meer dan 50.000 4G cellen verdeeld over meer dan 4.700 locaties. Dat is heel belangrijk. De kwaliteit van het signaal dat je ontvangt is namelijk sterk afhankelijk van de afstand tot een mast.

  Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de netwerkkwaliteit. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Tijdens de frequentieveiling van 2012 hebben we gekozen voor een frequentiepakket dat geschikt is voor grote hoeveelheden data.

  De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft.

 • 5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk.

 • Na de fusie met Tele2 zijn onze netwerken samengevoegd. Door de integratie van onze infrastructuren krijgen onze klanten straks een landelijk 5G-netwerk van wereldklasse. In 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

 • umlaut voert internationale testen uit op het gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.