Het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland

5x op rij als beste uit de test

,

Goed nieuws voor onze klanten! Ons mobiele netwerk komt voor de 5e keer op rij als beste uit de test. Dit is een test van de toonaangevende en onafhankelijke testautoriteit umlaut, voorheen P3.

En dit jaar komt daar zelfs een prijs bij. Het mobiele netwerk van T-Mobile is door umlaut onderscheiden als beste mobiele netwerk wereldwijd. T-Mobile behaalt namelijk in de nationale netwerktest 2020/2021 de hoogste score wereldwijd van alle door umlaut gemeten netwerken. Nu zijn we officieel: ‘Best in Test Global Mobile Benchmark 2020/2021’.

Dit netwerk vormt de stevige basis voor ons 5G-netwerk. 5G is al beschikbaar in het grootste deel van Nederland.

T-Mobile wereldwijd best geteste netwerk

Wereldwijd de beste

Hoogste score 962/1000, gemeten door umlaut in 2020
umlaut beste mobiele netwerk

Meest bekroonde mobiele netwerk

5x op rij als beste uit de test.
netwerk

Bijna 7 miljoen gebruikers

Bijna 7 miljoen klanten gebruiken ons snelle netwerk.

Test ons netwerk, 1 maand lang

Nog geen klant bij T-Mobile en toch benieuwd wat wij jou te bieden hebben? Simpel. Test het gewoon zelf. Stap vandaag nog over en test een van onze Sim Only of 4G voor Thuis abonnementen. Ben je als nieuwe klant toch niet overtuigd? Dan zeg je je Sim Only of 4G voor Thuis abonnement binnen een maand weer op. De eerste maand zit je namelijk nergens aan vast.

UNLIMITED
Standaard met 5G
 • Unlimited
 • Unlimited Plus
 • Unlimited & Entertainment

Meer netwerkinformatie voor jou

hoogwaardig netwerk

Landelijk 5G-netwerk

5G is al beschikbaar in het grootste deel van Nederland. Het 5G-netwerk biedt je in de toekomst ongekende snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring.

Snelste netwerk

Netwerk snelheid

Via onze masten met hoge frequenties (1800, 2100 en 2600 MHz), kun je internetten met snelheden tot 450 Mbps (download) en 75 Mbps (upload). Je kunt dus bijvoorbeeld supersnel streamen, skypen of gamen.

Meeste masten

Grootste hoeveelheid masten

Ook bij drukte, wanneer je in de spits reist bijvoorbeeld, kan ons netwerk een consistente internetsnelheid bieden. Dit komt doordat we de meeste masten én mastlocaties hebben en daardoor ook meer data tegelijk kunnen sturen en ontvangen.

Bekijk je dekking
Dekking

Bekijk de dekkingskaart van Nederland

Alles over je internetsnelheid
Internetsnelheid

Lees alles over onze mobiele internetsnelheid

Het beste mobiele netwerk van Nederland én de wereld!

T-Mobile beste uit umlaut tests 2020-2021 NL

umlaut Connect Mobile Benchmark NL

Het umlaut Connect Mobile Benchmark NL rapport geeft op een transparante manier inzicht in de prestaties van mobiele netwerken die van groot belang zullen zijn voor de consument.

T-Mobile beste uit umlaut tests 2020-2021

umlaut Global Benchmark

Het umlaut Global Benchmark rapport laat zien hoe T-Mobile in de nationale netwerktest 2020/2021 de hoogste score wereldwijd van alle door umlaut gemeten netwerken behaalt.

Help ons verbeteren met onze netwerk-app

Meehelpen om ons netwerk te verbeteren? Onze Netwerk-App haalt anoniem jouw gegevens op zodat we deze kunnen inzetten voor verbetering en uitbreiding van ons netwerk.
Dus download de app en help ons mee om het netwerk te verbeteren.

Download app voor iPhone   Download app voor Android

Eenvoudig overstappen
naar T-Mobile

Zit jij nu nog bij een andere provider en ben je van plan om over te stappen naar T-Mobile? Wij helpen je hier graag mee! Je nummer kun je natuurlijk gewoon meenemen. 

Veelgestelde vragen

 • Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de ‘3-band carrier aggregation’. Dit zorgt ervoor dat data nog sneller wordt getransporteerd. En dat is handig voor het streamen van video's. Inmiddels is de helft van ons netwerk hiermee uitgerust. 4G signalen worden over verschillende frequenties door de lucht verzonden. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

  Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. We hebben zoveel nieuwe masten geplaatst, dat we niet alleen een nieuwe snelweg, maar ook meer banen hebben aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale dekking zowel binnen- en buitenhuis.

  De data kan zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. Dit omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen.

 • Het draait allemaal om capaciteit. Het netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden. Zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden.

  In 2012 kozen we er voor om ons netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was.

  We investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades aan te zetten. Hierdoor kunnen we snel vernieuwen, de kwaliteit hoog houden en de kosten en energieverbruik laag.

  Ook is het netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn centrales vervangen en compleet overbodig gemaakt. Dit maakt het netwerk van T-Mobile erg betrouwbaar.

  Wij hebben meer dan 16 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. T-Mobile heeft de grootste datacapaciteit en mastdichtheid in Nederland. Met in totaal meer dan 50.000 4G cellen verdeeld over meer dan 4.700 locaties. Dat is heel belangrijk. De kwaliteit van het signaal dat je ontvangt is namelijk sterk afhankelijk van de afstand tot een mast.

  Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de netwerkkwaliteit. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Tijdens de frequentieveiling van 2012 hebben we gekozen voor een frequentiepakket dat geschikt is voor grote hoeveelheden data.

  De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft.

 • 5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk.

 • Na de fusie met Tele2 zijn onze netwerken samengevoegd. Door de integratie van onze infrastructuren krijgen onze klanten straks een landelijk 5G-netwerk van wereldklasse. In 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

 • umlaut voert internationale testen uit op het gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

 • Natuurlijk kan dat! We winnen al vijf jaar op rij en die resultaten delen we graag met je. Hier kan je de voorgaande rapporten van 2016, 2017, 2018 en 2019 inzien.