Voor het 3e jaar op rij is T-Mobile door P3 Group uitgeroepen tot het best geteste mobiele netwerk van Nederland! Wij hebben dit jaar zelfs met hoogst gemeten score ooit behaald. Daarnaast won T-Mobile vorig jaar ook de prijs voor het snelste mobiele netwerk in een onafhankelijke Speedtest van Ookla. Goed nieuws dus voor al onze klanten, die overal in Nederland gebruik maken van het beste geteste mobiele netwerk. Zonder zorgen video’s kijken, muziek streamen, bestanden versturen of online games spelen.

P3 beste

Snelste netwerk van Nederland

3 jaar op rij getest als beste netwerk
netwerk

3,5 miljoen gebruikers

Al 3,5 miljoen klanten maken gebruik van ons snelle netwerk
Test ons nu

Test ons nu, een maand lang

Nog niet overtuigd? Dan kun je binnen een maand opzeggen
Bekijk je dekking
Dekking

Landelijke 4G dekking, bekijk de kaart van Nederland

Alles over je internetsnelheid
Internetsnelheid

Lees alles over de snelheid van ons mobiele netwerk

Het best geteste netwerk van Nederland

Ookla Speedtest

Ookla Speedtest Award

Via de halfjaarlijkse Speedtest van Ookla kwamen we als beste uit de bus en ontvingen wij de award “Het snelste mobiele netwerk van Nederland”.

P3 Best in test

P3 Group Netwerk Benchmark

Voor het 3e jaar op rij is T-Mobile uitgeroepen tot het best geteste netwerk van Nederland! Het P3 Connect Mobile Benchmark NL rapport geeft op een transparante manier inzicht in de prestaties van mobiele netwerken die van groot belang zullen zijn voor de consument.

Test ons netwerk, 1 maand lang

Nog geen klant bij T-Mobile en toch benieuwd wat wij jou te bieden hebben? Simpel. Test het gewoon zelf. Stap vandaag nog over en test een van onze Sim Only of 4G voor Thuis abonnementen. Ben je als nieuwe klant toch niet overtuigd? Dan zeg je je Sim Only of 4G voor Thuis abonnement binnen een maand weer op. De eerste maand zit je namelijk nergens aan vast.

Help ons verbeteren met onze netwerk-app

Meehelpen om ons netwerk te verbeteren? Onze Netwerk-App haalt anoniem jouw gegevens op zodat we deze kunnen inzetten voor optimalisatie en uitbreiding van ons netwerk.
Dus download de app en help ons mee om het netwerk te verbeteren.

Download app voor iPhone   Download app voor Android

Meer netwerkinformatie voor jou

Landelijke 4G/4G+ dekking

Landelijke 4G/4G+ dekking

Dat we voor de 3e keer op rij beschikken over het best geteste netwerk van Nederland, komt onder andere door onze landelijke dekking van 4G/4G+. Mede door onze antennes met een lage frequentie van 900 MHz hebben we een groot bereik, ook binnen. 

Snelste netwerk

Hoogste gemiddelde snelheid

Via onze masten met hoge frequenties (1800, 2100 en 2600 MHz), kun je internetten met downloadsnelheden tot 450 Mbps en uploadsnelheden tot 75 Mbps. Je kunt dus bijvoorbeeld supersnel streamen, skypen of gamen. Lees meer over onze internetsnelheden

hoogwaardig netwerk

Innovatief Netwerk

Wij hebben een breed aanbod van masten met hoge en lage frequenties. En bieden we een betrouwbare internet verbinding met 2G, 3G, 4G én 4G+. Zo ben je altijd en over bereikbaar. Zowel binnen als buiten.

Meeste masten

Grootste hoeveelheid masten

Ook bij drukte, wanneer je in de spits reist bijvoorbeeld, kan ons netwerk een consistente 4G/4G+ internetsnelheid bieden. Dit komt doordat we de meeste masten én mastlocaties hebben en daardoor ook meer data tegelijk kunnen sturen en ontvangen.

Veelgestelde vragen

 • Wat maakt het Unlimited netwerk zo goed?

  Het draait allemaal om capaciteit. Het netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden over 4G.

  Wij hebben meer dan 16 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. Met in totaal meer dan 50.000 4G cellen verdeeld over meer dan 4.700 locaties heeft T-Mobile de grootste datacapaciteit en mastdichtheid in Nederland. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast.

  Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de kwaliteit van ons netwerk. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Wij hebben er tijdens de frequentieveiling van 2012 voor gekozen om het frequentiepakket te kopen dat uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden data.

  De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft. 

 • Welke snelheid heeft het Unlimited netwerk?

  Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de zogenaamde ‘3-band carrier aggregation’ waarmee inmiddels de helft van ons netwerk is uitgerust. 3-band carrier aggregatie zorgt ervoor dat data nog sneller getransporteerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor het streamen van video. 4G-signalen worden over verschillende frequenties door de lucht verzonden. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

  Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale dekking zowel binnen- en buitenhuis.

  En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. 

 • Hoe innovatief is het Unlimited netwerk?

  Met meer masten en ideale frequenties alleen red je het niet. Het gaat uiteindelijk ook om de techniek erachter: de hard- en software.

  In 2012 kozen we er voor om ons netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was en investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades aan te zetten. Hierdoor kunnen we snel vernieuwen, de kwaliteit hoog houden en de kosten en energieverbruik laag.

  Ook is het netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn centrales vervangen en compleet overbodig gemaakt. Dit maakt het netwerk van T-Mobile erg betrouwbaar.

 • Heeft het Unlimited netwerk een landelijke dekking?

  Ja! Op dit moment hebben we landelijke 4G-dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. Deze mensen kunnen allemaal gebruik maken van supersnel 4G en 4G+. En we zijn nog niet klaar. We blijven ons Unlimited netwerk verbeteren. Samen met ons volledig vernieuwde 3G-netwerk levert dit versterkte dekking op voor bellen en voor mobiel internet.

  Benieuwd hoe het 4G-dekkingsgebied er bij jou uitziet? Bekijk het op onze dekkingskaart.