Dit is pas het begin
5G van T-Mobile Ondernemen

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie. Het nieuwe 5G-netwerk is veel dynamischer met allerlei mogelijkheden voor Internet of Things-verbindingen en heeft daarnaast ongelooflijk veel in z’n mars voor bedrijven, ondernemers en werknemers. Ook kun je met 5G betere dekking hebben op plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen. De eerste innovatieve toepassingen van 5G zijn heel interessant, zoals voor augmented en virtual reality en smart cities. 

5G dynamisch

Slim & dynamisch

5G is nog slimmer en dynamischer dan 4G. Het biedt een nog hogere betrouwbaarheid dan 4G in bijvoorbeeld kritische communicatie. De reactiesnelheid van het netwerk is zo goed dat er bijna geen vertraging in de dataverbinding is, oftewel lage latency. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en de medische wetenschap. Kortom, dit nieuwe netwerk heeft voor iedere branche wel iets speciaals in huis waardoor het werkende leven een stuk makkelijker en leuker wordt gemaakt.

IoT

Internet of Things

Het nieuwe netwerk geeft ondernemers en bedrijven de kans om aan de slag te gaan met Internet of Things oplossingen en zo verder te digitaliseren. Zo werken energiebedrijven bijvoorbeeld met smart boilers. Die warmen het water op als er een overschot aan groene energie is. Dit is goedkoper en zorgt dat er geen duurzame energie verloren gaat. Denk ook aan track & trace van pakketten, smart cities met sensoren die meten waar het druk is en vuilnisbakken die een seintje geven wanneer ze vol zijn.

Op zoek naar een 5G-telefoon?

 

Wat heb je nodig voor 5G?

Om 5G zakelijk te kunnen gebruiken heb je een smartphone én een abonnement nodig die het nieuwe netwerk ondersteunen.

 1. 5G-netwerk

  Direct bij de activatie van ons 5G-netwerk is al in het grootste gedeelte van Nederland 5G-dekking. Eind 2020 bieden we een landelijk dekkend 5G-netwerk.

 2. 5G-telefoon

  Niet elke telefoon is geschikt voor het nieuwe netwerk. Om hiervan gebruik te maken heb je een 5G-telefoon nodig. Dit jaar zullen steeds meer fabrikanten 5G-telefoons op de markt brengen. 

 3. @Work-abonnement

  Kies voor een @Work Unlimited (Plus) abonnement en krijg standaard toegang tot ons 5G-netwerk. Sluit per 6 oktober 2020 een @Work abonnement af met 3GB of 16GB, of verleng je huidige contract, en krijg toegang tot ons 5G-netwerk zolang je abonnement loopt.

Altijd een veilig en stabiel netwerk

Op dit moment beschikt al een groot deel van Nederland over toegang tot de ongekende mogelijkheden van 5G. Benieuwd of er op jouw postcode al 5G-dekking is? Klik dan op onderstaande kaart van Nederland. Op de plekken waar 5G nog geactiveerd moet worden gebruik je gewoon ons meest bekroonde 4G-netwerk.

 

5G Dekkingskaart

 

Hoe 5G onze manier van leven en werken verandert

Goed onderweg

Maak je veel zakelijke kilometers? Ook dan speelt 5G een assisterende rol. Dan denk je wellicht meteen aan soepel video’s streamen als je zelf eens niet achter het stuur zit, maar wat dacht je verder van veiliger geautomatiseerd rijden en parkeren? Dit is slechts een kleine greep uit de automotive-toepassingen van het nieuwe netwerk. Dankzij deze technologie wordt rijden in de toekomst nóg comfortabeler.

Hulp en kennis op afstand

Of het nu gaat om serviceondersteuning of scholing, augmented en virtual reality (AR en VR) bepalen hoe de slimme fabrieken van de toekomst eruit zullen zien. Denk aan back office-specialisten die de technici ter plaatse met behulp van AR ondersteunen. Cruciaal hierbij is een datanetwerk met ultrakorte responstijden en een hoge bandbreedte.

Grote evenementen

Voor grotere evenementen zoals voetbalwedstrijden, oftewel plaatsen waar je lekker kunt genieten én netwerken, biedt 5G hogere datasnelheden en een grotere capaciteit. Dankzij het nieuwe netwerk kunnen ongekend veel mensen onderweg livestreams kijken, zelf streamen en bijzondere momenten delen. En dat allemaal makkelijker dan ooit tevoren.

Waarom kiezen voor zakelijk 5G?

Het klinkt allemaal heel mooi, razendsnel internet en al die andere innovaties die het werkende leven een stuk makkelijk gaan maken. Maar wat is nu écht de toegevoegde waarde van dit nieuwe netwerk voor jou als ondernemer of medewerker? Dan komen we uit bij datasnelheden: een mailbox die blijft laden, een bijlage die op 60% blijft hangen tijdens downloaden, filmpjes uit een toegestuurde presentatie die haperen. Met het nieuwe netwerk behoren deze irritaties tot de verleden tijd.

Simpel

Hogere snelheid

Op drukke locaties hogere praktische snelheid
Netwerk

Altijd maximale netwerkervaring

Landelijk dekkend 5G-netwerk
IoT

Internet of Things

Devices verbinden met T-Mobile NB-IoT en LTE-M

Lees meer over 5G

Smartphones

Samsung marktleider 5G-smartphones

In het derde kwartaal van 2019 is Samsung onbetwiste marktleider in de verkoop van 5G-smartphones. Dat is logisch omdat 5G in Zuid-Korea al enige tijd operationeel is.

5G

5G Field Lab in Den Haag

Bedrijven en scholen kunnen experimenteren met 5G-toepassingen in het 5G Field Lab in Scheveningen van T-Mobile en de Gemeente Den Haag. Ontdek het zelf! 

Veelgestelde vragen over 5G

 • Wat is 5G?

  5G is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie en de opvolger van 4G. Daarnaast is dit netwerk geschikt om veel meer bandbreedte aan te kunnen. Dit zorgt voor een stabieler netwerk in dichtbevolkte gebieden, plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen en goed geïsoleerde (bedrijfs)locaties. Het 5G-netwerk biedt je in de toekomst ongekende snelheden voor eindeloze mogelijkheden. 

 • Hoe snel is 5G?

  We zitten nu nog in de beginfase. Voorlopig zijn de snelheden eerst nog gelijk aan die van 4G. Maar in de komende twee jaar gaat dat veranderen. Met 5G van T-Mobile profiteer je straks van snelheden die je niet voor mogelijk hield.

 • Wat zijn de (zakelijke) mogelijkheden van 5G?

  5G biedt de nieuwste netwerktechnologie, die het netwerk over de komende jaren nog veel dynamischer maakt. Dit zorgt voor een nog beter netwerk, bijvoorbeeld op locaties waar veel mensen en/of apparaten tegelijk zijn. De mogelijkheden die 5G straks te bieden heeft, zijn eindeloos. Met 5G breken we straks technologische limieten waar we ons nu nog geen voorstelling van kunnen maken. Het allernieuwste 5G-netwerk wordt veel dynamischer met de mogelijkheid voor een veelvoud aan Internet of Things- verbindingen in één ruimte. augmented reality, vitual reality en Smart City toepassingen. Zo kun je betere dekking hebben op plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen.

 • Wanneer is 5G landelijk dekkend?

  Direct bij de activatie van ons 5G-netwerk is al in het grootste gedeelte van Nederland 5G-dekking. Eind 2020 bieden we een landelijk dekkend 5G-netwerk.

 • Welke telefoons en zakelijke abonnementen zijn geschikt voor 5G?

  Voor alle zakelijke @Work Unlimited abonnementen is 5G standaard geactiveerd. Sluit je per 6 oktober 2020 een ander @Work abonnement af (of verleng je deze) dan is toegang tot ons 5G-netwerk nu tijdelijk gratis. Smartphones die 5G ondersteunen kun je in de webshop vinden. Deze toestellen zijn ook geschikt voor toekomstige frequentiebanden van het nieuwe netwerk. 

 • Is 5G ook van toepassing op mobiel bellen?

  Nee, 5G is alleen van toepassing op mobiel internetten en streaming.

 • Is 5G veilig voor mijn gezondheid?

  De Nederlandse overheid stelt strenge normen en voorschriften aan het verstrekken van vergunningen voor de aanleg van een radionetwerk. We blijven met ons netwerk altijd ruim binnen de stralingsnormen die gesteld zijn door de overheid. Je leest meer over 5G en gezondheid op onze Mobiele Telecommunicatie en Gezondheid-pagina.

 • Heb ik in het buitenland ook 5G?

  Wanneer 5G-netwerken actief zijn over de grens, gaan we met buitenlandse providers in gesprek over samenwerking. Totdat deze afspraken gaan gelden, maak je gebruik van 3G of 4G. Dit is wel afhankelijk van de dekking op je plaats van bestemming. 

 • Wordt 4G vervangen door 5G?

  5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk.