5G van T-Mobile Ondernemen

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie. Het nieuwe 5G-netwerk wordt veel dynamischer met allerlei mogelijkheden voor Internet of Things-verbindingen. Ook kun je met 5G betere dekking hebben op plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen. De eerste twee jaar zal 5G nog geen indrukwekkende snelheidsverschillen brengen, maar de eerste innovatieve toepassingen van 5G zijn heel interessant, zoals voor augmented en virtual reality en smart cities. 

5G dynamisch

Slim & dynamisch

5G is nog slimmer en dynamischer dan 4G. Het biedt straks een nog hogere betrouwbaarheid dan 4G in bijvoorbeeld kritische communicatie, zoals voor hulpdiensten, waarbij stabiliteit van de verbinding een grote rol speelt. De reactiesnelheid van het netwerk is zo goed dat er bijna geen vertraging in de dataverbinding is, oftewel lage latency. Als deze reactietijd straks praktisch nul is biedt dat nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en de medische wetenschap.

IoT

Internet of Things

5G geeft ondernemers en bedrijven de kans om aan de slag te gaan met Internet of Things oplossingen en zo verder te digitaliseren. Zo werken energiebedrijven bijvoorbeeld met smart boilers. Die warmen het water op als er een overschot aan groene energie is. Dit is goedkoper en zorgt dat er geen duurzame energie verloren gaat. Denk ook aan track & trace van pakketten, smart cities met sensoren die meten waar het druk is en vuilnisbakken die een seintje geven wanneer ze vol zijn.

Wat heb je nodig voor 5G?

Om 5G te kunnen gebruiken, heb je een 5G-telefoon, een 5G-ready abonnement en dekking op het 5G-netwerk nodig. Omdat deze netwerken in Nederland nog actief moeten worden, kun je naast het gebruik van ons huidige mobiele netwerk, met een 5G-telefoon én een 5G-ready abonnement, straks ook 5G zelf gebruiken.

 1. 5G-netwerk

  Op dit moment moet het 5G-netwerk in Nederland nog geactiveerd worden. Zodra het netwerk beschikbaar is, kun je met @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus als een van de eersten gebruikmaken van 5G als je dekking hebt en met een 5G-telefoon. 

 2. 5G-telefoon

  Niet elke telefoon is geschikt voor 5G. Om gebruik te maken van dit netwerk heb je een 5G-telefoon nodig, zoals de Samsung Galaxy S20. Dit jaar zullen steeds meer fabrikanten 5G-telefoons op de markt brengen.

 3. @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus-abonnement

  Om straks gebruik te kunnen maken van het 5G-netwerk van T-Mobile, heb je een 5G-ready abonnement nodig: @Work Unlimited en @Work Unlimited Plus. Dan ben je verzekerd van een 5G-verbinding zodra deze beschikbaar is.

Kies je bundel met een 5G-telefoon

Met @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus én een Samsung Galaxy S20, S20 Plus of S20 Ultra kun jij als een van de eersten gebruikmaken van 5G. 

Work Unlimited 5G

@Work Unlimited

Unlimited data in NL
5G-ready
25 GB in de EU & VS
Onbeperkt bellen in/naar EU & VS
Maandelijks bijstellen
€26 excl. BTW

Bestel @Work Unlimited

Work Unlimited Plus 5G

@Work Unlimited Plus

Unlimited data in NL
5G-ready
50 GB in de EU & VS + Internet Wereld
Onbeperkt bellen in/naar EU & VS + Bellen Wereld
Maandelijks bijstellen
€40 excl. BTW

Telefonisch bestellen

Samsung S20 is 5G-ready

De nieuwe Samsung Galaxy S20S20 Plus en S20 Ultra ondersteunen 5G dus dan kun je straks gebruik maken van het 5G-netwerk met @Work Unlimited en @Work Unlimited Plus. 

Wat zijn de mogelijkheden van 5G?

T-Mobile is continu bezig met de verbetering van haar netwerk. Zo hebben we naast 4G op veel plekken in ons land nu al 4G+, met snelheden die vele malen hoger liggen dan een standaard wifi-verbinding. 5G zal nog sneller zijn, maar de belangrijkste verbeteringen zijn de hogere betrouwbaarheid en mogelijkheid om onbeperkt nieuwe apparaten te kunnen toevoegen op ons netwerk. Dat biedt het bedrijfsleven tal van nieuwe mogelijkheden:

 • Internet of Things
  Welke apparaten of machines zouden in jouw organisatie slimmer kunnen opereren? Met het beantwoorden van deze vraag zet je bedrijf zijn eerste stap op het gebied van IoT. Lees er meer over op onze IoT pagina en start vandaag nog met het slimmer maken van jouw organisatie.
 • Zelfrijdende auto's
  In de autoindustrie is 5G een belangrijke ontwikkeling. In de toekomst zullen alle auto’s verbonden zijn met het web. Zo kunnen reparaties al voor een probleem optreedt, worden ingepland. Het maakt zelfs volledig autonoom rijdende voertuigen mogelijk.
 • Smart cities
  In een stad waar elke parkeerplek een sensor in de grond heeft zitten, hoeven automobilisten nooit meer urenlang op zoek naar een parkeerplaats. De gemeente Amsterdam experimenteert hier al mee.
 • Industriële automatisering
  Wanneer industriebedrijven van afstand precies kunnen zien welke machine onderhoud nodig heeft, kan daarmee een enorme kostenbesparing worden gerealiseerd. Dankzij 5G technologie zijn ontwikkelingen zoals deze straks op grote schaal mogelijk.
 • Voice
  Voicediensten zoals Siri, Alexa en Google Assistant worden de komende jaren belangrijke nieuwe communicatiekanalen. Omdat de dialoog zo veel mogelijk realtime moet plaatsvinden, is de lage latency die 5G biedt hierbij cruciaal.

Lees meer over 5G

IoT

Gemeentes en bedrijven bedenken nieuwe oplossingen met 5G

Is jouw organisatie al klaar voor de komst van 5G? Tijdens de 5G workshops van T-Mobile bereidt het Nederlandse bedrijfsleven zich voor op de nieuwe mogelijkheden van ons netwerk.

Field Lab

5G Field Lab in Den Haag

Bedrijven en scholen kunnen experimenteren met 5G toepassingen in het 5G Field Lab in Scheveningen van T-Mobile en de Gemeente Den Haag. Ontdek het zelf! 

Smartphones

Samsung marktleider 5G smartphones

In het derde kwartaal van 2019 is Samsung onbetwiste marktleider in de verkoop van 5G smartphones. Dat is logisch omdat 5G in Zuid-Korea al enige tijd operationeel is.

Veelgestelde vragen over 5G

 • Wat is 5G-ready?

  Om 5G te kunnen gebruiken, heb je een 5G-telefoon, een 5G-ready abonnement en dekking op het 5G-netwerk nodig. Omdat deze netwerken in Nederland nog actief moeten worden, kun je naast het gebruik van ons huidige mobiele netwerk, met een 5G-telefoon én een 5G-ready abonnement, straks ook 5G zelf gebruiken. Zodra het netwerk beschikbaar is, kun je met @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus als een van de eerste gebruikmaken van 5G.

 • Wat zijn de mogelijkheden van 5G?

  De eerste twee jaar zal 5G nog geen indrukwekkende snelheidsverschillen brengen, maar de eerste innovatieve toepassingen van 5G zijn wel heel interessant. Denk aan Internet of Things, augmented en virtual reality en Smart City toepassingen. En dat doen we niet alleen, maar we werken actief samen met business partners om 5G-concepten en innovaties te helpen ontwikkelen en daarmee verschil te maken. 

 • Is mijn smartphone 5G-ready?

  5G-telefoons worden sinds kort verkocht. Zo zijn de Samsung Galaxy S20 telefoons 5G-ready. In onze shop staat duidelijk aangegeven welk toestel een 5G-telefoon is. Heb je vóór 2020 een telefoon gekocht, dan is deze niet geschikt voor 5G. 

 • Met welke abonnementen kan ik gebruik maken van 5G?

  Vanaf 24 februari 2020 zijn de abonnementen @Work Unlimited en @Work Unlimited Plus 5G-ready. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht met deze zakelijke bundels. Je kunt gebruik maken van 5G, zodra dit netwerk beschikbaar is en je een 5G-telefoon hebt. 

 • Heb ik in het buitenland ook 5G?

  Wanneer 5G-netwerken actief worden over de grens, gaan we met buitenlandse providers in gesprek over samenwerking. Totdat deze afspraken gaan gelden, maak je gebruik van 3G of 4G. Dit is wel afhankelijk van de dekking op je plaats van bestemming. 

 • Kan ik 5G handmatig uitzetten op mijn telefoon?

  Ja. dit kun je zelf doen in de Instellingen op je 5G-telefoon.