Dit is pas het begin
5G van T-Mobile Ondernemen

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie. Het nieuwe 5G-netwerk wordt veel dynamischer met allerlei mogelijkheden voor Internet of Things-verbindingen. Ook kun je met 5G betere dekking hebben op plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen. De eerste twee jaar zal 5G nog geen indrukwekkende snelheidsverschillen brengen, maar de eerste innovatieve toepassingen van 5G zijn heel interessant, zoals voor augmented en virtual reality en smart cities. 

5G dynamisch

Slim & dynamisch

5G is nog slimmer en dynamischer dan 4G. Het biedt straks een nog hogere betrouwbaarheid dan 4G in bijvoorbeeld kritische communicatie, zoals voor hulpdiensten, waarbij stabiliteit van de verbinding een grote rol speelt. De reactiesnelheid van het netwerk is zo goed dat er bijna geen vertraging in de dataverbinding is, oftewel lage latency. Als deze reactietijd straks praktisch nul is biedt dat nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en de medische wetenschap.

IoT

Internet of Things

5G geeft ondernemers en bedrijven de kans om aan de slag te gaan met Internet of Things oplossingen en zo verder te digitaliseren. Zo werken energiebedrijven bijvoorbeeld met smart boilers. Die warmen het water op als er een overschot aan groene energie is. Dit is goedkoper en zorgt dat er geen duurzame energie verloren gaat. Denk ook aan track & trace van pakketten, smart cities met sensoren die meten waar het druk is en vuilnisbakken die een seintje geven wanneer ze vol zijn.

Op zoek naar een 5G smartphone?

 

Wat heb je nodig voor 5G?

Om 5G te kunnen gebruiken, heb je een 5G-telefoon, een 5G-ready abonnement en dekking op het 5G-netwerk nodig. Omdat deze netwerken in Nederland nog actief moeten worden, kun je naast het gebruik van ons huidige mobiele netwerk, met een 5G-telefoon én een 5G-ready abonnement, straks ook 5G zelf gebruiken.

 1. 5G-netwerk

  Op dit moment moet het 5G-netwerk in Nederland nog geactiveerd worden. Zodra het netwerk beschikbaar is, kun je met @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus als een van de eersten gebruikmaken van 5G als je dekking hebt en met een 5G-telefoon.

 2. 5G-telefoon

  Niet elke telefoon is geschikt voor 5G. Om gebruik te maken van dit netwerk heb je een 5G-telefoon nodig, zoals de Samsung Galaxy S20. Dit jaar zullen steeds meer fabrikanten 5G-telefoons op de markt brengen. 

 3. @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus-abonnement

  Om straks gebruik te kunnen maken van het 5G-netwerk van T-Mobile, heb je een 5G-ready abonnement nodig: @Work Unlimited en @Work Unlimited Plus. Dan ben je verzekerd van een 5G-verbinding zodra deze beschikbaar is. 

Hoe 5G onze manier van leven en werken verandert

Goed onderweg

Maak je veel zakelijke kilometers? Ook dan speelt 5G een assisterende rol. Dan denk je wellicht meteen aan soepel video’s streamen als je zelf eens niet achter het stuur zit, maar wat dacht je verder van veiliger geautomatiseerd rijden en parkeren? Dit is slechts een kleine greep uit de automotive-toepassingen van het nieuwe netwerk. Dankzij deze technologie wordt rijden in de toekomst nóg comfortabeler.

Hulp en kennis op afstand

Of het nu gaat om serviceondersteuning of scholing, augmented en virtual reality (AR en VR) bepalen hoe de slimme fabrieken van de toekomst eruit zullen zien. Denk aan back office-specialisten die de technici ter plaatse met behulp van AR ondersteunen. Cruciaal hierbij is een datanetwerk met ultrakorte responstijden en een hoge bandbreedte.

Grote evenementen

Voor grotere evenementen zoals voetbalwedstrijden, oftewel plaatsen waar je lekker kunt genieten én netwerken, biedt 5G hogere datasnelheden en een grotere capaciteit. Dankzij het nieuwe netwerk kunnen ongekend veel mensen onderweg livestreams kijken, zelf streamen en bijzondere momenten delen. En dat allemaal makkelijker dan ooit tevoren.

Lees meer over 5G

Smartphones

Samsung marktleider 5G smartphones

In het derde kwartaal van 2019 is Samsung onbetwiste marktleider in de verkoop van 5G smartphones. Dat is logisch omdat 5G in Zuid-Korea al enige tijd operationeel is.

5G

5G Field Lab in Den Haag

Bedrijven en scholen kunnen experimenteren met 5G toepassingen in het 5G Field Lab in Scheveningen van T-Mobile en de Gemeente Den Haag. Ontdek het zelf! 

Veelgestelde vragen over 5G

 • Wat is 5G-ready?

  Om 5G te kunnen gebruiken, heb je een 5G-telefoon, een 5G-ready abonnement en dekking op het 5G-netwerk nodig. Omdat deze netwerken in Nederland nog actief moeten worden, kun je naast het gebruik van ons huidige mobiele netwerk, met een 5G-telefoon én een 5G-ready abonnement, straks ook 5G zelf gebruiken. Zodra het netwerk beschikbaar is, kun je met @Work Unlimited of @Work Unlimited Plus als een van de eerste gebruikmaken van 5G.

 • Wat zijn de mogelijkheden van 5G?

  De eerste twee jaar zal 5G nog geen indrukwekkende snelheidsverschillen brengen, maar de eerste innovatieve toepassingen van 5G zijn wel heel interessant. Denk aan Internet of Things, augmented en virtual reality en Smart City toepassingen. En dat doen we niet alleen, maar we werken actief samen met business partners om 5G-concepten en innovaties te helpen ontwikkelen en daarmee verschil te maken. 

 • Is mijn smartphone 5G-ready?

  5G-telefoons worden sinds kort verkocht. Zo zijn de Samsung Galaxy S20 telefoons 5G-ready. In onze shop staat duidelijk aangegeven welk toestel een 5G-telefoon is. Heb je vóór 2020 een telefoon gekocht, dan is deze niet geschikt voor 5G. 

 • Met welke abonnementen kan ik gebruik maken van 5G?

  Vanaf 24 februari 2020 zijn de abonnementen @Work Unlimited en @Work Unlimited Plus 5G-ready. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht met deze zakelijke bundels. Je kunt gebruik maken van 5G, zodra dit netwerk beschikbaar is en je een 5G-telefoon hebt. 

 • Heb ik in het buitenland ook 5G?

  Wanneer 5G-netwerken actief worden over de grens, gaan we met buitenlandse providers in gesprek over samenwerking. Totdat deze afspraken gaan gelden, maak je gebruik van 3G of 4G. Dit is wel afhankelijk van de dekking op je plaats van bestemming. 

 • Kan ik 5G handmatig uitzetten op mijn telefoon?

  Ja. dit kun je zelf doen in de Instellingen op je 5G-telefoon.